Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U JEŽEVU

Šestorica stranaca napala policajce, tri policajca lakše ozlijeđena

izbjeglice Ježevo
Foto: Borna Filić/PIXSELL
14.01.2019.
u 15:37

Incident se dogodio u Prihvatnom centru Ježevo 9. siječnja

Šivša nona!, na albanskom jeziku povikao je Aleksander N., jedan od “korisnika” usluga Prihvatnog centra Ježevo kada su 9. siječnja u 8 sati dvojica policajca  obilazili sobe u kojima su smješteni stranci te ih provjeravali i budili.

Riječi koje im je uputio u stvari su bile sočna psovka, a to mu nije bilo dovoljno pa je jednog policajca uhvatio za jaknu, dok je njegov cimer Ervin L. šakom pokušao udariti policajca u glavu. Nakon toga Aleksander N. i Ervin L. nastavili su udarati dvojicu policajca po glavi i tijelu. Policajci su im naređivali da prestanu, a kako su se napadači oglušili na policijske zapovjedi, policajci su upotrijebili silu da bi ih svladali.

Nakon što su ih svladali, odveli su ih u posebnu prostoriju, a samo 40-ak minuta kasnije isti policajac, koji je napadnut u 8 sati, ponovo je bio meta napada. Ovaj put su njega i njegovog kolegu u blagovaonici Prihvatnog centra, za vrijeme doručka napala četvorica Albanaca - Oliver T., Leli S., Gilaj G. i Antonio L. Njih su četvorica dvojicu policajaca istovremeno hvatali rukama oko vrata te su ih udarali nogama po glavi i tijelu, a dvojici policajaca u pomoć su priskočila druga dvojica kolega pa su zajedno svladali napadače.

U tom napadu trojica policajaca su lakše ozlijeđena, a šestorica Albanaca su na koncu zaradili prijavu zbog napada na službenu osobu. Dovedeni su pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, koji im je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Albanci su u iskazima danim na policiji i tužiteljstvu tvrdili da su policajce napali jer ih policajci u Ježevu navodno zlostavljaju i tuku.

Komentara 33

RM
ruzica_mario
16:06 14.01.2019.

jadne "izbjeglice"opet zrtve policijskog terora..ajmo udruge tipa are you sirious i ostali psihopati skocite na sve cetiri u obranu talibana

KR
Krotila
16:14 14.01.2019.

policijo,tUcite pendrecima,šipkama,pUcajte "U" samoodbrani ne žalite nikoga

DA
Darko22
16:33 14.01.2019.

Nisam znao da u Albaniji traje rat???? Na temelju koje činjenice se ti ljudi uopće nalaze u privatnom centru, na račun građana RH???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije