Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stravičan zločin

Šestero muškaraca doživotno osuđena za silovanje i ubojstvo osmogodišnje djevojčice

Prosvjedi protiv seksualnog zlostavljanja u Indiji
Foto: ANUSHREE FADNAVIS/REUTERS/PIXSELL
10.06.2019.
u 15:25

Lice moje kćeri me još uvijek progoni. Ova bol nikada neće nestati. Svaki puta kada vidim neko dijete njezinin godina kako se igra u mojoj blizini, slomi mi se srce, rekla je majka ubijene djevojčice

Prošle godine je osmogodišnja djevojčica pronađena mrtva i silovana u šumi blizu grada Kathua u Indiji. Od osam muškaraca koji su bili osumnjičeni za ovaj zločin, šestero ih je osuđeno.

Kako javlja BBC, svi muškarci koji su bili optuženi, negirali su krivnju za ovaj monstruozni čin. Jedan od njih bio je maloljetan pa će mu se suditi posebno, kako indijski zakoni nalažu.Trojica policajaca također su optužena za uništavanje dokaza i osuđena na pet godina zatvora.

Unesrećena majka ubijene djevojčice, koja je bila pripadnica  muslimanskog nomadskog plemena, zahtijeva smrtnu kaznu za dvojicu osuđenih počinitelja, umirovljenog državnog službenika Sanjija Rama i policajca Deepaka Khajuriju.

Slučaj je izazvao masovno ogorčenje te je završio na naslovnicama nakon što su hinduističke desničarske skupine prosvjedovale protiv uhićenja muškaraca.

-Lice moje kćeri me još uvijek progoni. Ova bol nikada neće nestati. Svaki puta kada vidim neko dijete njezinih godina kako se igra u mojoj blizini, slomi mi se srce- rekla je Divya Arya za BBC.

Odvjetnik koji zastupa optuženog rekao je da je, unatoč osudi, slučaj je utemeljen na "posrednim dokazima" i da se za šestoricu muškaraca izjasnio za minimalnu kaznu. Dodao je da postoje olakšavajuće okolnosti, uključujući i činjenicu da su muškarci jedini hranitelji u svojim obiteljima.

Prema istražiteljima, djevojčica je nekoliko dana bila zatvorena u lokalnom hramu te su joj davali sedative kako bi je zadržali u nesvijesti. U optužnici se navodi kako su djevojčicu "danima silovali, mučili i naposljetku ubili".

Dodali su kako je djevojčica bila meta jer su muškarci htjeli natjerati pripadnike plemena Gujjar na odlazak.

Prema podacima vlade o zločinima do 2016., svakih 15 minuta u Indiji je jedno dijete spolno zlostavljano te su kaznena djela protiv djece od tada u stalnom porastu.

Komentara 6

DU
Deleted user
10:51 10.06.2019.

S obzirom na olakšavajuće okolnosti treba im kaznu streljanjem zamijeniti s vješanjem...

BE
Beskucnik
19:49 10.06.2019.

Eto njih uskoro kod nas prethodnica je vec u medimurju

VJ
vjaceslav
12:02 10.06.2019.

tko nije bio u indiji nema pojma o ničemu - opasnije od silovanja djevojčica je njihovo prepuštanje prirodnim katastrofama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije