Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
putovali čamcem

Šestero djece utopilo se u blizini turske obale

izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
27.11.2015.
u 11:21

Od početka godine više od 650.000 migranata, uglavnom sirijskih izbjeglica, krenulo je s turskih obala kako bi stiglo do Grčke. U istom razdoblju njih je 500 je poginulo, uglavnom djece.

Najmanje šestero djece utopilo se u petak u blizini zapadnih obala Turske u dva čamca koja su se pokušala domoći grčkih otoka.

Četvero djece iz Afganistana pronađeno je na plaži na području grada Ayvalika. Žrtve su putovale u gumenom čamcu koji je potonuo dok je plovio za Lezbos. Obalna straža spasila je 51 osobu, Sirijce i Afganistance.

Još dvoje djece, Sirijaca u dobi i od 4 i 1 godine utopilo se u blizini Bodruma, u nesreći drugog čamca koji je plovio za Kos. Ostalih 17 putnika iz tog čamca spašeno je.

Od početka godine više od 650.000 migranata, uglavnom sirijskih izbjeglica, krenulo je s turskih obala kako bi stiglo do Grčke. U istom razdoblju njih je 500 je poginulo, uglavnom djece.

>> Nova tragedija na izbjegličkoj ruti: Petero djece među 17 poginulih Sirijaca

Komentara 2

Avatar pora
pora
12:47 27.11.2015.

neka su na dusi svojih roditelja... nemojte mi samo o izbjeglicama...mi smo imali izbjeglice ali zene i djecu te sztrace i tim ljudima nitko nebi zatvarao vrata i okretao ledja a ovi smradovi koji koriste djecu kao predmet kao paravan neka su im na dusi !!

CR
cronada
09:36 28.11.2015.

Roditeljima na dusu, sigurno da nije lako poci na taj put! ali podcijeniti snagu djecice za te sve strahotne rizicnih izbjeglickih putevia je nedgovorno prema malim/starijim jadnim nejakim dusama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije