Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podravka

Šestak: Nikoga nisam prisluškivao, brojeve sam pribavio legalno

'06.06.2011., Zagreb - Na Zupanijskom sudu u Zagrebu zapocelo je sudjenje optuzenima u aferi Spice. Zdravko Sestak Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
'Davor Puklavec/PIXSELL'
14.06.2011.
u 21:00

"Smijenjeni šef Informatike nije mi dao nikakav ispis poziva aktualnog šefa uprave, dobio sam ih s telefonskim računom"

Bivši šef Podravkine uprave Zdravko Šestak ustvrdio je kako je nevjerojatno da su u Podravki smijenjene sve osobe kojima je bio neposredno nadređen, a to nije tako s mnogim drugim direktorima u čijim se područjima odgovornosti može uočiti padajući trend. Kazao je i da su nedavno smijenjeni Dario Galinec i Marko Ranilović među pet najboljih Podravkinih menadžera, uključujući i upravu.

– Tvrdim da mi Galinec nije dao nikakve ispise nikakvih telefonskih poziva, a još manje da sam nekoga prisluškivao. Istine radi, treba znati da s prispijećem telefonskog računa dolazi i DVD s mnogim detaljima uspostava mnogobrojnih poziva te se taj DVD presnimi na jedno mjesto na jednom poslužitelju s vrlo ograničenim pristupom. Kao predsjednik uprave imao sam pristup tim podacima, a kako se ponešto razumijem u informatičku tehnologiju, mogao sam bez nekih većih problema provjeriti, primjerice, koji član uprave zove kojeg novinara ili, pak, javnu osobu – objasnio je Šestak otkud "Nobilov popis" telefonskih kontakata aktualnog šefa uprave.

Komentara 9

HP
hp
23:48 14.06.2011.

A kako si mogao provjeravati ispise i račune kad više nisi bio u firmi? Daj objasni nam TAJ FENOMEN?! I otkud ti pravo, ako si već i imao pristup tim podacima, da špijuniraš ljude, skidaš podatke i plasiraš ih u javnost?? TEBE KEPEC, TREBA TUŽITI!!!!!! A vi sadašnja upravo, izvolite ispise ovih lopova dati novinarima PA DA MI VIDIMO S KIM SU ONI KONTAKTIRALI. To bi bilo jako zanimljivo...

OK
Okeco
10:20 15.06.2011.

Rat telefonskim računima i ispisima. :) A zar nije telefon koji se dobije na korištenje, računalo koje se dobije na korištenje, auto na korištenje - ipak i dalje vlasništvo kompanije? I ako je vlasništvo kompanije, nije li korisnik preuzeo obvezuu korištenja tih stvari u interesu kompanije? I ne posluje li privatna kompanija prema nekim pravilima i s obvezama prema svojim vlasnicima? Pa onda i svako ponašanje zaposlenika može biti pod nadzorom i provjerom? Previše se novinari bave time tko je što pustio u javnost? Zar su i oni u strahu da će se saznati kako zapravo izgleda \"istraživačko\" novinarstvo? Zar su u strahu da će netko ići povezivati tekstove s kontaktima s određenim ljudima iz određene kompanije? :) Pa da istraživačko novinarstvo ne postane \"dirigirano\" novinarstvo? :) A možda je sve to samo paravan da zaboravimo što je u pitanju? :)

BI
Bisera
01:24 16.06.2011.

što više čitam o kriminalcima i dobim dojam da je naš stipe siroče

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije