Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tikrit - iran

Šest mrtvih i 42 ranjenih u samoubilačkom napadu

Youtube Screenshot
12.09.2018.
u 15:33

Meta napada bio je restoran Qala, koji često posjećuju pripadnici sigurnosnih snaga i paramilitarnih postrojbi, rekla je policija

Najmanje šest ljudi ubijeno je, a 42 ranjeno u srijedu u samoubilačkom napadu automobilom bombom, koja je eksplodirala u restoranu na autoputu u blizini iračkog grada Tikrita, navode policijski i medicinski izvori.

Meta napada bio je restoran Qala, koji često posjećuju pripadnici sigurnosnih snaga i paramilitarnih postrojbi, rekla je policija.

Većinu žrtava čini grupa iračkih turista, koja je putovala autobusom koji se zaustavio kod restorana, navode policijski i medicinski izvori.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad, ali militanti tzv. Islamske države često izvode takve napade.

Vjerojatno je da će Islamska država pokrenuti pobunu u Iraku, nakon što je samoproglašeni kalifat propao, a militanti istjerani iz velikih područja zapadnog i sjevernog Iraka, naveli su službenici iračkih sigurnosnih snaga.

Borci Islamske države od tada vode kampanju otmica i ubijanja.

>> Pogledajte video - Branitelji se u centru Sarajeva sukobili s policijom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije