Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mučenje životinja

Šest godina brutalno zlostavljao svoje pse?

pas
Foto: Thinkstock
25.09.2015.
u 12:52

I.I. (39) pse je navodno mučio od 2009. Pritvoren je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Brani se šutnjom

Priča o brutalnom zlostavljanju dvaju pasa goniča jučer je šokirala mnoge ljubitelje životinja. Naime, pod sumnjom da je fizički i seksualno zlostavljao svoje pse uhićen je I.I. (39) iz Zagreba, član Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog. Nakon što ga je netko prijavio zbog mučenja životinja, završio je na policiji i pred sucem istrage zagrebačkog Županijskog suda koji mu je odredio istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Optužbe koje se 39-godišnjaku stavljaju na teret jučer je rijetko tko želio komentirati. Njegovi poznanici i veterinarka tek su kratko kazali da ih je uhićenje šokiralo.

– Nitko od nas nikada nije mogao ni naslutiti da je to istina, da bi on mogao zlostavljati pse. Nije uzgajivač, već samo vlasnik pasa. Bio je s njima na izložbi u nedjelju i uvijek se činilo da se jako dobro brine o njima. Psi su bili veseli i razigrani i dobro su prolazili na izložbama – kazala je poznanica uhićenog muškarca. Ona ga opisuje kao računalnog genijalca i pomalo povučenu osobu. Kako neslužbeno doznajemo, u kaznenoj prijavi navodi se da je životinje zlostavljao od 2009. do danas. Nakon što su mu istražitelji pokucali na vrata i pregledali stan u kojem boravi, oduzeli su mu pse i odveli ih u sklonište za životinje u zagrebačkom Dumovcu. Prije nego što su psi zbrinuti u Dumovcu, pregledao ih je i veterinarski inspektor. Iz krugova obrane I.I. može se čuti da je priča “prenapuhana”, a isti krugovi tvrde da ne postoje čvrsti dokazi za (ne)djelo za koje je osumnjičen. U istražiteljskim krugovima moglo se čuti i da pri preliminarnom pregledu pasa nije pronađeno ništa što bi upućivalo na navode o zlostavljanju. Saslušanjem svjedoka i daljnjim pregledima životinja ustanovit će se jesu li sumnje bile opravdane ili ne.

>> Udarao psa palicom po njušci i lomio mu zube

Komentara 5

Avatar Vigo__the__Carpathian
Vigo__the__Carpathian
13:48 25.09.2015.

Sm-rtna kazna ako se dokaze.

OS
osica
13:52 25.09.2015.

"neki uglađen , fin gospodin," a u naravi "nastran ,gori je od zlostavljanih jadnih životinja". Gdje je nestao čovjek... ?

Avatar plejer_as
plejer_as
17:33 25.09.2015.

babe su bile ljubomorne pa ga prijavile policiji. Čini se da tu postoji neka rupa u zakonu jer kod nas tzv ljubitelji životinja, tj pasa, imaju veća prava od "Green Peace", svjetski priznatih ljubitelja prirode. I "istražitelji" sa sudskim nalogom za pretres stana....pa ne mogu vjerovat dokle to ide

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije