Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNO OSUĐENI

Obitelj iz pakla: 6 pedofila godinama zlostavljali djecu

Obitelj Potts
Foto: West Midlands Police
1/5
29.08.2018.
u 08:40

Glavni istražitelj rekao je kako je ovo jedan od najgorih slučajeva sustavnog zlostavljanja djece koji su ikad vidjeli

Britanac Nathan Potts jučer je postao šesti i posljednji član obitelji Potts koji je zatvoren u slučaju zlostavljanja djece koje je trajalo 30-ak godina. Dvadeset godina zatvora dobio je 26-godišnjak iz Holbrooksa zbog silovanja djeteta, seksualnog zlostavljanja i poticanja djece na seks s odraslom osobom. Potts će morati odraditi barem dvije trećine svoje kazne prije nego što mu se pruži prilika za ranije puštanje.

Nathanov brat Joshua Potts ranije je osuđen na 16 godina nakon što je priznao krivnju za više slučajeva silovanja i seksualnog napadanja djece.

Joshua Potts
Foto: West Midlands Police

Njihov polubrat Antony Potts osuđen je na doživotnu kaznu s najmanje 16 godina iza rešetaka zbog 13 slučajeva silovanja, tri slučaja seksualnog napada i devet slučajeva poticanja djece na seksualno zlostavljanje. Nathanovi roditelji Keith i Julie Potts dobili su osam, odnosno sedam godina zatvora zbog okrutnosti prema djeci, a Antonyjeva supruga Elanie Potts i obiteljska prijateljica Joanne Hoye dobile su po četiri godine.

Antony i Elaine Potts
Foto: West Midlands Police

Kad je policija javnosti otkrila sav užas zločina članova ove obitelji, rekli su da su policajci prvi put pristupili jednoj od žrtava još 1989. godine, ali sumnjivci nikad nisu dovedeni na sud. U svibnju 2015. godine još troje osoba, svi mlađi od 14 godina, otkrili su da su ih zlostavljali Antony Potts i drugi, no zaključeno je da nema dovoljno dokaza. Slučaj je konačno ponovno otvoren u siječnju 2016. godine i otkrivena su još tri slučaja.

Glavni istražitelj rekao je kako je ovo jedan od najgorih slučajeva sustavnog zlostavljanja djece koji su ikad vidjeli.

- Život mi je bio noćna mora - rekla je jedna od žrtava, piše Metro.

- Mrzim ih. Trebaju biti u zatvoru što je duže moguće - rekla je druga žrtva.

Branitelj Nathana Pottsa Adam Western pokušao je dokazati da je njegov štićenik odrastao u uvjetima gdje je takvo ponašanje bilo standardno te da je obiteljska situacija izopačila mladićev um.

- Čini se da su stariji članovi obitelji Potts prihvatili seksualne aktivnosti s djecom - rekao je Western.

- S obzirom na okoliš u kojem je odgojen, nije bilo ozbiljne mogućnosti da nauči razlikovati ispravno od pogrešnog - dodao je.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...:

Komentara 2

Avatar lokalpatriot ri
lokalpatriot ri
10:31 29.08.2018.

Za ovakve zločine svaka kazna je premala! No, nažalost, za iste zločine svećenici prolaze nekažnjeno, bez suda, bez kazne, bez osude...to je još strašnije i još nevjerojatnije...

LI
liliZG
09:27 29.08.2018.

nature vs nurture???? vječno pitanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije