Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK VRHOVNOG SUDA

Sessa se ispričao zlostavljanoj policajki: 'To je bila jedna pogrešna presuda'

Đuro Sessa
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
21.01.2020.
u 08:48

Nakon što je zlostavljač oslobođen optužbe jer je Sud procijenio kako je riječ o jednom događaju iako je maltretirao policajku tijekom cijele noći i žrtvi su dosuđeni sudski troškovi, policijska službenica odlučila je odustati od žalbe.

Slučaj policajke koja je bila seksualno zlostavljana cijelu noć od strane svojeg nadređenog i koja je izgubila parnicu jer je Sud procijenio kako se radilo o samo jednom događaju zaprepastio je javnost i zgrozio struku. Sam predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa jasno je ukazao na postojanje problema u sustavu kad se javno ispričao policijskoj djelatnici zato što je izgubila spor. 

- Ja sam se prije svega htio, u ime sudbene vlasti, ispričati policajki zato što je to zaista bila jedna pogrešna presuda gdje je napravljen jedan klasičan previd, koji mi suci ne volimo kad se tumači mehanički sudska praksa. Ovdje je sutkinja pogriješila, nije vodila računa o kriminalnoj količini djela i primijenila je jednu sudsku praksu koja se nikako nije smjela primijeniti - rekao je predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa za RTL. 

Podsjećamo, nakon što je zlostavljač oslobođen optužbe jer je Sud procijenio kako je riječ o jednom događaju maltretiranja iako je maltretirao policajku tijekom cijele noći, a su žrtvi dosuđeni sudski troškovi, policijska službenica odlučila je odustati od žalbe. 

- Ja nisam dalje nastavljala sa žalbom, makar sam se jako dvoumila da li bi ili ne bi. Međutim, vjerujem da bi se sve to sve nekako kopiralo, znači on opet ne bi bio proglašen krivim, moji troškovi bi narasli. Meni je odvjetnica rekla da ja moram njemu pokriti troškove, njegovom branitelju i samom sudu i iz tog razloga sam stala sa svime - rekla je policijska službenica.

Nakon što je slučaj izašao u javnost, građani su u roku jednog dana sakupili novac za sudske troškove, a mnogi odvjetnici ponudili su pravnu pomoć. 

Komentara 24

MN
mnostvo
08:56 21.01.2020.

Lijepo što se sudstvo ispričalo. Sad se postavlja pitanje zašto ljudsko i profesionalno smeće od sutkinje već nije na cesti bez posla?

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
09:08 21.01.2020.

ta isprika je na nivou lijepo upakiranog "šuti droljo dobro si prošla". Gdje je stegovni postupak protiv sutkinje koja je tako teško ponizila i uvrijedila tu ženu?

HE
herojulice
09:43 21.01.2020.

Šta policajka ima koristi od isprike. Počnite više primjenjivati zakone pa makar takvi kakvi jesu i neka institucije više rade svoj posao ili otkazi. Plenki, još ti nije jasno zašto gubiš izbore i tražiš nekakve labudove. Nisu labudovi, već bi okopnili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije