Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATNI ZLOČIN

Šešelj priznao da se 1992. zalagao za protjerivanje Hrvata iz Vojvodine

Seselj
Arhiva VL
17.02.2010.
u 20:02

Citirajući svoj govor, Šešelj je sugerirao da je to njegovo zalaganje bilo hipotetičko, odnosno da bi se ostvarilo kada bi Srpska radikalna stranka došla na vlast.

BEOGRAD - Vojislav Šešelj, kojemu se sudi u Haagu za ratne zločine nad Hrvatima i muslimanima u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini od 1991. do 1993. uključujući i protjerivanje Hrvata iz Hrtkovaca u proljeće i ljeto 1992., danas je potvrdio da je u travnju 1992. u Skupštini Srbije zagovarao retorziju, odnosno odmazdu nad Hrvatima u Srbiji za protjerivanje Srba iz Hrvatske, objavili su popodne beogradski portali.

Citirajući svoj govor, Šešelj je sugerirao da je to njegovo zalaganje bilo hipotetičko, odnosno da bi se ostvarilo kada bi Srpska radikalna stranka došla na vlast.

- Ja sam kritizirao tadašnju vlast da je Miloševićev režim blag prema Hrvatima i da poslije izbora neće biti pardona, prema istom pravilu prema kojemu je Tuđman protjerao Srbe, mi ćemo protjerati Hrvate. Znači, govorim kao oporbenjak što ću napraviti kad dođem na vlast - objasnio je optuženi čelnik srbijanskih radikala na današnjem suđenju gdje je svjedočio zaštićeni svjedok VS-067 koji je i sam protjeran iz Hrtkovaca nakon što je Šešelj održao vatreni govor na mitingu u tom vojvođanskom mjestu s tada većinskim hrvatskim stanovništvom.

Komentirajući izjavu svjedoka da je od drugih čuo da su na tom skupu radikali pročitali popis Hrvata koji moraju napustiti Hrtkovce, Šešelj je tvrdio da su na tom popisu bili mještani koji su već napustili selo i "neki pripadnici Zbora narodne garde".

Komentara 29

OB
-obrisani-
23:01 17.02.2010.

obicno dame biraju a u ovom slucaju birale su picke,ali ovde se postavlja i pitanje mentaliteta jer taj moj prijatelj iz zagreba je blizak sa zagorcem kao sto je i taj iz hrtkovaca blizi onom iz šapca i kad kao takav dođe u zagreb normalno je da se nije snašao i da mu je sad neko kriv

OB
-obrisani-
23:25 17.02.2010.

kako ono upućeni kamocemo pise na onoj crkvi u nemackoj sačuvaj me bože kuge i .............čega ono beše pomozi mi ti koji čitaš dobricu na preskoke

OB
-obrisani-
21:21 17.02.2010.

Seselj i Mesic vade se na istu foru. Jedan nad Hrvatima u Vojvodini a drugi na Koridoru Eto nisu oni rekli ono sto smo mi culi nego je to ono sto su oni mislili sa time reci i sto nitkoko drugi nije cuo i zato nitko od nas nije dobro cuo i svi od sada moramo uzeti Seseljeve i Mesiceve usi kako bi uopce mogli vise nesto ispravno cuti. E hebiga meni ovo prkomplicirano. Ako je i od Seselja i od Mescia, sto je mngo mnogo je. ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije