Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
megaloman

Šešelj opet traži od Haaga milijune za troškove obrane

Seselj
ICTY
Autori: vmo/VLM, zb
17.05.2011.
u 22:34

Šešelj je, piše portal Sarajevo-x, uz nedavno odbijeni zahtjev za oslobađanjem, tražio i naknadu troškova u iznosu od 10 milijuna.

Haški optuženik Vojislav Šešelj traži od suda deset milijuna eura kao naknadu troškova obrane tijekom osam godina koliko je proveo u pritvoru, piše internetski portal Sarajevo-X.

Šešelj već godinama traži od suda milijunske iznose zato što zastupa samog sebe. Za predraspravnu fazu postupka, od dolaska u Den Haag 2003. do početka suđenja 2007. godine, Šešelj je od suda tražio čak 6,4 milijuna dolara. Ta suma u Šešeljevim  zahtjevima raste s godinama - 2006. iznosila je 2,3 milijuna dolara, 2007. popela se na 6,4 milijuna.   

Sud je 2007. godine prihvatio je Šešeljev zahtjev za financiranjem obrane, ali uz dva uvjeta. Kao prvo, Šešelj je trebao dokazati kako nema novca da sam financira obranu. Kao drugo, Šešelj je morao imenovati jednog ili više odvjetnika koji ga brane. Šešelj je odbio sve to učiniti, a također je utvrđeno da je predočio lažne fakture za troškove "stručnog tima".  Zbog toga je sud 2009. Šešelju odbio platiti megalomanske troškove obrane koje on redovito traži.   

Šešelj je, piše sarajevski portal, uz nedavno odbijeni zahtjev za oslobađanjem, tražio i naknadu troškova u iznosu od 10 milijuna. Žalbeno vijeće odbilo je zahtjev Tajništva da mu se traženi iznos ne odobri, pa bi mu navodno trebalo retroaktivno biti isplaćeno pedeset posto traženog iznosa, odnosno pet milijuna eura.

Pred Haškim sudom Šešelju se sudi po devet točaka optužnice za zločine počinjene u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini između 1991. i 1993. godine

Ključne riječi

Komentara 57

OB
-obrisani-
00:15 18.05.2011.

Sad se nastavite mrziti i pljuvati jedan po drugome zato je i napravljen ovaj forum a cionisti ce pokupiti sve vrhnje. The Glory of the Slavs

NE
neoplanta
11:02 18.05.2011.

mirel no-no tako prema bvatu hvatu

OB
-obrisani-
04:45 18.05.2011.

HASKI CIRKUS!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije