Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločinac

Šešelj komentirao Škorinu izjavu: 'Svima ću im razbiti njušku'

26.09.2019.
u 12:53

Kad svim Srbima koji me nazivaju ratnim zločincem porazbijam njuške, onda ću prijeći na Hrvate, poručio je Šešelj

Vojislav Šešelj, zastupnik u srpskom parlamentu koji je lani osuđen na 10 godina za zločine protiv čovječnosti, komentirao je izjavu predsjedničkog kandidata i pjevača Miroslava Škore koji ga je nazvao ratnim zločincem.

Šešelj je poznat po izljevima mržnje, kako prema drugim narodima tako i prema Srbima koji mu se protive, a u tom duhu bio je i njegov komentar.

– Još nemam vremena baviti se Hrvatima koji me nazivaju ratnim zločincem. Trebam prvo popisati sve Srbe koji su me tako nazvali i trebam im svima razbiti njušku. Kad svim Srbima koji me nazivaju ratnim zločincem porazbijam njuške, onda ću prijeći na Hrvate. Ako su žene u pitanju ošišat ću ih na ćelavo, nalijepiti na njih katran i posipati ih perjem – rekao je Šešelj za Alo.rs.

Šešelj je, podsjetimo, u prvostupanjskoj odluci ICTY-ja bio oslobođen svih optužbi, a drugostupanjskom presudom osuđen je za zločine protiv čovječnosti zbog poticanja deportacija, progona i drugih nehumanih djela.

Šešelj je bio osuđen na 10 godina zatvora, ali je pušten s obzirom na to da mu se uračunao boravak u pritvoru.

Škoro ga je spomenuo odgovarajući srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću fotografijom na kojoj se Vučić nalazi u društvu Šešelja.

– Čujem da mi je ''veliki državnik'' Vučić poručio kao ''pjevaču ili što li već'' da pročitam knjige iz psihologije u kojima ću vidjeti da ''o budućnosti uvijek pričaju oni kojima je prošlost čista, a inače o budućnosti najmanje pričaju i na prošlost se vraćaju oni kojima je savjest nemirna i koji imaju nešto za oprati iz prošlosti''. Meni ne trebaju knjige iz psihologije da bih analizirao Vučića. Dovoljno je pogledati činjenice iz prošlosti, a među njima i fotografije. One uvijek govore više od tisuću riječi. A zaključak koji se nakon ove fotografije nameće, samo je jedan – bolje biti ''pjevač ili bilo što već'' nego dostavljač kod ratnog zločinca – poručio je Škoro.

VIDEO Kuća Vojislava Šešelja u Hrtkovcima:

Komentara 114

Avatar Uikančina
Uikančina
16:08 26.09.2019.

Ožeži, Vojkane ! Imaš podporu od mene državotvornog Hrvata koji je sa tvojim "šešeljevcima" '91. razmjenjivao strjeljivo.

SL
Slovenec
17:48 26.09.2019.

Živio Šešelj!...dok ne umre...

Avatar Zzzz
Zzzz
14:18 26.09.2019.

Srbi su krasan narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije