Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o Naseru Oriću

Šešelj je u Haagu jedino Šljivančanina htio namlatiti

Vojislav Šešelj
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
29.11.2014.
u 10:49

O Veselinu Šljivančaninu, osuđenom za ratne zločine na Ovčari, nema visoko mišljenje.

U šestom nastavku uspomena iz Haaga kojima se Vojislav Šešelj povjerio beogradskim Vestima, haaški optuženik i vjerojatni bjegunac, opisuje kako je doživio "kolege" u pritvoru, ne samo Srbe već i muslimane poput Nasera Orića.

O Veselinu Šljivančaninu, osuđenom za ratne zločine na Ovčari, nema visoko mišljenje.

- Vidio sam knjigu koju je objavio Šljivančanin i ona samo pokazuje kako je on čovjek bez karaktera. Za naslov je stavio "Branio sam istinu".

Kakvu je to istinu branio? Osuđen je kao ratni zločinac, ali je bio jedan od rijetkih u Haagu koji je sudjelovao u ratnim zločinima. Umjesto da govori o tome, on piše o svojim supatnicima u Haaškom kazamatu i tu petlja, laže, kleveće... - prisjeća se Šešelj i priznaje da je Šljivančanin bio jedini haaški pritvorenik koga je zaista htio namlatiti "zato što se izjašnjava kao Crnogorac i što je još zakleti Titoista, a pri tom je bio i bezobrazno drzak".

Šešelj kaže da je Orić prema svima bio jako ljubazan, "vjerojatno zato što je vrlo malo muslimana bilo u zatvoru".

Pojašnjava kako na slobodu nije pušten zahvaljujući Americi ni dogovoru s Haagom koji se, navodno nalazi u tajnom aneksu odluke raspravnog vijeća.

- Ne postoji nikakav tajni aneks, već povjerljiv dodatak te odluke koji se mene apsolutno ne tiče i ne obvezuje ni na što - tvrdi Šešelj.

>>Šešelj je govorio Gotovini i Markaču da će biti oslobođeni

>>'Briga me je li bolest stvarna, Šešelja nisu smjeli pustiti'

Komentara 72

Avatar ljutatrava
ljutatrava
11:42 29.11.2014.

..koliko prostora za ovakvog zločinca,

Avatar mali_Radojica- hibridni ratnik
mali_Radojica- hibridni ratnik
11:58 29.11.2014.

Ha,ha,koga će Šešelj da nalupa...Uvek je forsirao taj image macho mana.Međutim,jedna epizoda sa početka političke karijere:naime,Šešelj je bio tipičan sankilot koji je sredinom osamdesetih došao u Beograd sa namerom da uspe po svaku cenu (stari cliché).Početkom krvavog raspada Jugoslavije regrutujeje ga Milošević za koga spremno odrađuje prljave poslove i bezočno napada tadašnju opoziciju.Između ostalih,u svom bahatom razmetanju,prozivao je beogradskog kriminalca velikog formata,Đorđa Božovića Gišku,kome je,u patetičnom stilu, poručivao da "bira mesto i oružje" na šta je Giška,inače atleta od jedno 2m, u gotovo pomirljivom tonu,čudeći se šta se oko njega dešava i ko sve isplivava na površinu,odgovorio:"vidite ko me proziva,onaj HERMAFRODIT :),taj čovek nema ništa muževno u sebi."

DU
Deleted user
12:20 29.11.2014.

Ovo je za nevjerovati :)) Bolje humoristicke serije nisam gledao vec odavno. Mislim da profitiraju i Hrvatski mediji posto pola Srbije ujutru zu kavicu udje na Hrvatske portale da bi procitali sto se pise o cirkusantu Seletu:)) Citam neke komentaree kako je 25% Srba za Seselja pa sam dosao do zakljucka da su to Srbi iz Citluka i Imotskog jer u Srbiji ga gledaju kako sam gore naveo kao cirkusanta ili komicara (kruha i igara).Najgore je sto je ta njegova bolest koju je imao i devedesetih izgleda zarazna a najvise se siri po lijepoj nasoj .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije