Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blic piše

Šešelj iz pritvora naručio likvidaciju Tomislava Nikolića?

Seselj
Arhiva VL
29.06.2010.
u 12:39

Službe sigurnosti zadnjih sati intenzivno rade na provjeri informacije o naloženom ubojstvu.

BEOGRAD - Vojislav Šešelj, haaški optuženik i predsjednik srpskih radikala, kako ekskluzivno doznaje beogradski Blic, naredio je Luki Bojoviću likvidaciju Tomislava Nikolića, čelnika SNS-a i svoga glavnog političkog protivnika. Ovu su informaciju jučer otkrile srpske službe sigurnosti zbog čega je policijsko osiguranje na jučerašnjem sastanku oporbe u Kruševcu, na kojemu je predviđen govor čelnika narodnjaka, bilo podignuto na najvišu razinu.

Šešelj je Nikolićevu likvidaciju naredio iz haaškog pritvora, a atentat je naložen Luki Bojoviću, koji je, prema dosadašnjim provjerama, već pripremio ekipu za počinjenje zločina. Kako doznaje Blic, glavnu ulogu u organizaciji ubojstva trebao je imati Miloš Simović, odbjegli pripadnik zemunskog klana, koji je uhićen 11. lipnja, dva dana nakon što je hicima iz pištolja ranio Sretka Kalinića s kojim se skrivao zadnjih sedam godina.

Službe sigurnosti zadnjih sati intenzivno rade na provjeri informacije o naloženom ubojstvu, piše današnji Blic, a prvi podaci kažu da su angažirani počinitelji već imali pripremljen plan, osiguranu logistiku i naoružanje.

Provjerava se tko je i kako Šešeljevu naredbu Nikolićeva ubojstva proslijedio Luki Bojoviću koji je, javili su srbijanski mediji, pobjegao iz Beograda u Južnu Ameriku.

Bojović je, kako je Blic objavio prije 15 dana, prema zapovjedi Darka Šarića i Milorada Ulemeka Legije trebao ubiti i dvojicu visokih dužnosnika MUP-a Srbije. Jednog zbog istrage protiv Šarića, a drugog zbog akcije u Meljaku 2003. kada su ubijeni Spasojević i Luković, tadašnji vođe "zemunskog klana".

Komentara 25

OB
-obrisani-
18:41 17.04.2011.

ovaj voja je cisti gebelsov ucenik hehe

DK
dobar korisnik
01:29 30.06.2010.

da ga bar posalju&vrate u srbiju, (iako sumnjam) tako bi mu ona ista njegova bagra metnula metak u potiljak......nista ljepse nego kad se smrad medjusobno mlati . Previse taj djubar zna da bi duze od dva dana trajao......

10
101lakeoswego
13:32 29.06.2010.

naprijed arkan hehehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije