Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno osuđen

Serijski silovatelj koji je namamio Njemicu u šumu dobio 6 godina zatvora

Karlovac: Zgrada Županijskog suda
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
26.11.2020.
u 14:40

Ovoga puta, osim boravka u zatvoru šest godina, mora vratiti novac koji je ukrao žrtvi, ali i platiti sudske troškove te vlastito vještačenje kojem mu je, među ostalim,  dokazana ubrojivost, te manjak empatije. Riječ je o iznosu većem od 90.000 kuna.

Na karlovačkom Županijskom sudu danas je na šest godina zatvora zbog silovanja Njemice nepravomoćno osuđen Siniša Adamić (44), rodom iz Vrbovskog.

Zločin se dogodio u ožujku ove godine u šumi kod Bosiljeva. Djevojku je Adamić primijetio iz automobila, obzirom da se vozio cestom pored koje se na biciklu vozila Njemica, obzirom da je bila sama na proputovanju kroz Hrvatsku. Presreo ju je, namamio, oteo, odvukao u šumu, privezao za drvo i silovao, a samo zahvaljujući njegovoj nepažnji, obzirom da se u jednom trenutku pobojao da ga je netko od prolaznika vidio, mlada se djevojka uspjela osloboditi i potražiti pomoć kod prvog susjeda. No, prije toga, Adamić joj je ukrao i 200 eura koje je imala sa sobom.

Sutkinja Elma Kaleb Mamić kao otegotnu mu je okolnost za ovaj zločin, uzela i činjenicu da je riječ o serijskom silovatelju koji je već osuđivan za isto kazneno djelo, a prije no što se doselio u Bosiljevo.

Ovoga puta, osim boravka u zatvoru šest godina, mora vratiti novac koji je ukrao žrtvi, ali i platiti sudske troškove te vlastito vještačenje kojem mu je, među ostalim, dokazana ubrojivost, te manjak empatije. Riječ je o iznosu većem od 90.000 kuna.

Ključne riječi

Komentara 3

MA
Mama
16:07 26.11.2020.

pa sta je sa nasim pravosuđem da vec prvi put nije posteno odrobijao nego,mu je pruzena jos koja sansa,pa zamisli nakon 3 dokazanog silovanja samo 6 godina,znaci nakon 4 je vani.Pa koliko ADZovaca ima u ovoj vukoj...

LI
Linomedo
15:41 26.11.2020.

Znači, po hrvatskom zakonu, nakon 6 godina može ponovo silovat

IV
Ivoovi
07:39 28.11.2020.

Koliko vidim, dobio je 6 godina nepravomočno a vi pišete kao da je presuda pravovaljana. Znači na drugostupanjskom sudu će to pasti u vodu i opet iz početka. To je naše pravosuđe, glavno da se ima što raditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije