Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski dan u Moskvi

Sergej Galkin: Hrvatska nije velika, ali je zanimljiva i za posjetu i za investicije

HTZ
Foto: HTZ
1/5
30.01.2020.
u 13:52

U 2019. Hrvatsku je posjetilo 14 posto više ruskih turista, koji su ostavrili šest posto više noćenja nego u 2018. a u ovoj godini se očekuju još bolji rezultati

U Moskvi se danas održava Veliki dan Hrvatskog turizma. Organizator cjelodnevnog događanja, na kojem će se prezentirati hrvatska turistička ponuda i učvrstiti suradnja s ruskim partnerima,  je Hrvatska turistička zajednica i njeno moskovsko predstavništvo. Interese za sudjelovanjem premašio je sva očekivanja, vijesti su iz Moskve, pa u  poslovnom dijelu programa sudjeluje 35 hrvatskih i preko 100 ruskih subjekata iz turističkog sektora, uz brojne predstavnike ruskih medija i visokih uzvanika iz ruskog javnog i političkog života.

- Hrvatska pridaje važnost promicanju suradnje s Ruskom Federacijom na svim područjima od zajedničkog interesa stoga nam je cilj nastaviti jačati prepoznatljivost Hrvatske na ruskom tržištu. Posebno velik potencijal postoji u području zdravstvenog turizma, odnosno specifičnih zdravstveno-turističkih aranžmana i organiziranih dolazaka turista i pacijenata. Hrvatska je svake godine sve popularnija među gostima iz Rusije te nam je iznimno drago što najveći ruski turoperatori uviđaju naš kontinuiran rad na unaprjeđenju kvalitete te i ove godine stvaraju dodatne ponude za Hrvatsku - kazao je ministar turizma Gari Cappelli, koji se, u pratnji veleposlanika RH u Ruskoj Federaciji Tomislava Cara, državnog tajnika Ministarstva turizma Tončija Glavine i pomoćnice ministra Olivere Šarić, sastao s ruskim kolegama Sergejem Sergejevićem Galkinom, zamjenikom ministra ekonomskog razvoja zaduženim za sektor turizma te Sergejem Čerjominom, ministrom u gradskoj Vladi Moskve i šefom Odjela za vanjsko-ekonomsku djelatnost i međunarodne odnose. 

Foto: HTZ

Zamjenik ministra Galkin je poručio kako Hrvatska geografski nije velika zemlja, ali da je strateški interesantna i za investicije u turizmu i kao odmorišna destinacija Rusa obzirom da nudi sve što ruski turisti traže, prije svega sigurnost i kvalitetu ponude. Galkin je također naglasio kako je s ciljem postizanja još veće konkurentnosti potrebno poticati ulaganja u nove smještajne kapacitete.

_ Ove godine odlučili smo se u Rusiji, umjesto klasičnog sajamskog nastupa, predstaviti cjelodnevnim događanjem u srcu Moskve i na jednom mjestu organizirati veliku poslovnu radionicu, ali i program zabavnog karaktera te na inovativan način predstaviti hrvatsku kulturnu baštinu, gastronomiju i modu. Naš promotivni iskorak rezultirao je iznimno velikim interesom partnera, a vjerujem da ćemo kroz susret s predstavnicima Ruskog udruženja turističkih agencija i turoperatora ATOR i Turističke organizacije Rusije Rosturizam doći do novih konkretnih rješenja usmjerenih na daljnji rast pozitivnih trendova s ruskog emitivnog tržišta - izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako u 2019. godini bilježimo 14 posto više dolazaka i 6 posto više noćenja ruskih gostiju u odnosu na godinu ranije, te da se u ovoj godini očekuje još veći porast ruskih turista u Hrvatskoj.

Foto: HTZ

Za popodnevne sate je najavljen zabavni program koji započinje kulinarskim performansom chefova Podravkine Coolinarike Mišela Tokića i Zorana Delića, koji će prezentirati pripremu tradicionalnih hrvatskih jela. Okuse Hrvatske svi uzvanici upoznat će i kroz prezentaciju domaćih vina nakon čega slijedi viteški program uz pratnju glazbe iz mega popularne serije „Game of Thrones“, snimane u Hrvatskoj. Očekuje se da će se tom dijelu Hrvatskog dana u moskvi odazvati 27 diplomata iz zemalja Europske unije u Moskvi te predstavnici Moskve, Trgovačke komore Ruske Federacije, Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije uz izaslanike ruske Dume. 

Na događanju, inače, sudjeluje i poznata hrvatska modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović, a na samom kraju dana slijedi gala večera za hrvatske sudionike i najvažnije ruske partnere, tijekom koje će se dodijeliti nagrade turističkim agencijama TUI, Paks i Ruski ekspres, koje su u prošloj godini u Hrvatsku dovele najveći broj ruskih turista, ali i TV kućama TV Petnica, NTV i Prvi kanal Rusija, koje su u 2019. snimile odlične priloge o našoj zemlji i na taj način doprinijele promociji na ruskom tržištu.

Foto: HTZ

Od hrvatskih sudionika na Danu hrvatskog turizma u Moskvi, uz HTZ, sudjeluju i turističke zajednice grada Zagreba, Crikvenice te Kvarnera, Zagrebačke i Šibensko-kninske županije, ali i tvrtke kao što su Croatia Airlines, Valamar Riviera, Falkensteiner hotels and residences, Katarinaline, Zračna luka Zadar i drugi.

Ključne riječi
HTZ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije