Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Haaški sud

Brammertz traži službeno okončanje procesa bolesnom Goranu Hadžiću

Goran Hadžić
Foto: ICTY/Wikimedia Commons
19.05.2016.
u 20:28

Tužiteljstvo ocjenjuje da je nedavna odluka raspravnog vijeća da se proces prekine na neodređeno vrijeme jednaka okončanju suđenja

Tužitelj Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Serge Brammertz zatražio je danas da se proglasi završenim suđenje bivšem političkom vođi hrvatskih Srba, Goranu Hadžiću koji boluje od tumora na mozgu, objavilo je tužiteljstvo.

Suđenje bivšem "predsjedniku" samoproglašene Republike Srpske Krajine prekinuto je na neodređeno vrijeme početkom travnja, jer su suci ocijenili da optuženi nije kadar sudjelovati u postupku.

Tužiteljstvo ocjenjuje da je nedavna odluka raspravnog vijeća da se proces prekine na neodređeno vrijeme jednaka okončanju suđenja.

"Kako ne postoji nikakva vjerojatnost da bi proces jednog dana završiti presudom, nema legitimne svrhe za taj prekid na neodređeno vrijeme", navodi tužiteljstvo i smatra da "treba službeno proglasiti završetak suđenja".

Goran Hadžić (57), u travnju 2015. iskoristio je mjeru privremenog oslobođenja i vratio se u Srbiju na liječenje. Od tada živi u Novom Sadu. Kada je uhićen u srpnju 2011. bio je posljednji od 161 optuženih koje je tražio ICTY, osnovan 1993.

Sud tereti Hadžića za upletenost u ubojstava stotina hrvatskih civila i deportacije više desetaka tisuća Hrvata i drugih nesrba.

General bosanskih Srba Ratko Mladić danas je zatražio da njegov proces pred ICTY-jem bude poništen. Nakon što je ICTY na 40 godina zatvora osudio Radovana Karadžića, njegova političkog alter ega, suci ICTY-ja prebačeni su na proces Mladiću, koji drži da to onemogućuje donošenje nepristrane odluke.

Komentara 4

GO
google385
21:03 19.05.2016.

ako ga puste ozdravit ce ko I Seselj

PI
pinkec
02:04 20.05.2016.

Nakon Voje Sešelja Haaški sud, pušta i drugog zločinca, Gorana Hadžića? Još jedan borac za Velikusrbiju? Je li ovo neki cirkus ili sprdačina?

DR
Drazen78
22:30 19.05.2016.

Ja mu zelim da zivi 130god u bolovima da mu ni morfij ne pomogne,a onome u Hagu tko ga je zbog humanosti pustio,isto tako zelim da dobije zlocudni tumor na mozgu pa da osjeti humanost kakvu je ovaj zlotvor davao u Slavoniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije