Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neprimjereno

Šeparović pojasnio Jandrokoviću odluku oko riječi 'idiot' i poslao mu poruku

šeparović i Jandroković
Foto: PIXSELL
1/5
07.02.2020.
u 13:30

Ako ste pažljivo pročitali odluku Ustavnog suda, a molio bih političare da pažljivo pročitaju, riječi idiot i slično svakako nisu primjerene i one imaju uvredljivi sadržaj, ali je pitanje treba li zbog toga netko biti osuđen na kaznu zatvora ili treba platiti veliku novčanu kaznu, kazao je Šeparović

Novinari su predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića pitali o presudi Ustavnog suda u "slučaju idiot".  Naime, predsjednik Sabora Gordan Jandroković neki dan je rekao zastupnicima da mogu govoriti što žele u Saboru, aludirajući upravo na tu presudu. Šeparović je odgovorio Jandrokoviću da se Sud nije obraćao Saboru.

"Moram priznati da me začudila ta izjava predsjednika Sabora. Smatram je neprimjerenom. Naime, reći nekome da može vrijeđati saborske zastupnike i govoriti, recimo, 'smeće', 'čobane', 'idiote' i pozivati se pri tome na odluku Ustavnog suda potpuno je pogrešno. Ako ste pažljivo pročitali odluku Ustavnog suda, a molio bih političare da je pažljivo pročitaju, riječi idiot i slično svakako nisu primjerene i one imaju uvredljivi sadržaj, ali je pitanje treba li zbog toga netko biti osuđen na kaznu zatvora ili treba li platiti veliku novčanu kaznu ili eventualno naknadu štete. Ustavni sud nije se obraćao Saboru, nego sudovima, kada budu donosili presude u ovakvim slučajevima da uzmu u obzir kontekst u kojem je neka riječ izrečena i odluče hoće li nekoga kazniti ili neće", kazao je Šeparović.

Podsjetimo, zastupnik Branko Bačić zatražio je od predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da se Vlahi Orepiću izrekne opomena zbog vrijeđanja ministra. Jandroković je to odbio i kazao:  "Smatram da nije bilo povrede Poslovnika, a tim više što sam danas ujutro pročitao odluku Ustavnog suda u vezi s korištenjem izraza 'idiot'. Ne bih se usudio ići iznad onoga što je Ustavni sud preporučio svima nama, tako da amnestiram kolegu Orepića, a poručujem i svima vama, slobodno govorite što želite."

Video: Milan Bandić izviždan ispred Skupštine

Komentara 25

Avatar Šipo
Šipo
14:20 07.02.2020.

Joj dajtee, da se svakoga za to opominje trebalo bi izbaciti van pola zastupnika

VA
Vagabundo
14:28 07.02.2020.

Kaže sud test razmjernosti. Ja kažem zdravi dijalog i konstruktivna rasprava, a ne niske strasti i djetinjaste uvrede, pogotovo ne u Saboru, od čega se oporba nikako ne uspijeva suzdržati

MA
manipulacija
14:19 07.02.2020.

Skandalozna presuda koja ce otvoriti Pandorinu kutiju medjusobnog vrijedjanja i podjela u drustvu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije