Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRANILI IM NOGOMETNI TEREN

Zbog suludog pucanja zoljom dobili strogu kaznu, suspendirano nogometno igralište

Foto: Twitter/Screenshot
20.09.2022.
u 09:34

Moguća je novčana kazna, održavanje utakmica bez gledatelja, ali najviše za pet utakmica, te produljenje suspenzije terena i do godinu dana

Nogometno igralište u Mukinjama kod Korenice, poznato po ispaljivanju pirotehnike iz zolje, suspendirano je za seniorske utakmice kao mjera protiv NK “Plitvice” zbog prekršaja na utakmici 11. rujna gdje je došlo do "bacanja petardi i nekoliko topovskih udara izvan terena i jednog koji je pao u teren".

Odlučio je tako disciplinski sudac Nogometnog saveza Ličko senjske županije Darko Banić i naglasio da je odluka sukladna Disciplinskom pravilniku HNS-a te da suspenzija traje “do okončanja postupka, a odnosi se samo na kategoriju seniora”.

Sucu Baniću svoja pisana očitovanja dostavili su u ponedjeljak službeni predstavnici NK "Plitvice“ i NK "Sokolac“, delegat utakmice i glavni sudac utakmice, a pregledao je i videosnimku. Policija je izuzela zapisnike i izjave i snimku, jer se zbog spornih situacija svaka utakmica snima. Banić je potvrdio Hini da je sve to prethodno pregledao i istaknuo je da s pisanim očitanjima ima “sve elemente za odluku”.

Odluku ipak još nije donio i pojašnjava da je on disciplinski sudac pojedinac, a da se na njegovu odluku klub može žaliti Komisiji za žalbe kao drugostupanjskom tijelu. Moguće su kazne novčana, održavanje utakmica bez gledatelja, ali najviše za pet utakmica te produljenje suspenzije terena i do godinu dana. Klub bi u tom slučaju nastavio sezonu, ali bi igrao samo na gostujućim terenima. Prošlog je tjedna Banić najavio da će klub svakako biti kažnjen jer da je "organizacija utakmice zakazala", a "raketni bacač ušao je na tribine".

Za taj su incident kazneno prijavljena dvojica navijača. Onaj koji je iz lakog raketnog bacača zolje ispaljivao pirotehničko ili neko drugo eksplozivno sredstvo “za dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom”, a njegov prijatelj za “sprečavanje dokazivanja kaznenog djela” i za “nedopušteno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”. Obojica će odgovarati i prekršajno po više osnova.

VIDEO: Stotine torcidaša na autocesti napalo policiju koja je uzvratila vatrenim oružjem: Dvije osobe ranjene

 

Komentara 3

BE
Beyonder
11:09 20.09.2022.

Zločesti teren

BE
Berri
09:53 20.09.2022.

U europskom pravu nema dvostrukosti postupka. Ne može biti kazneno i prekršajno gonjen za isto protupravno postupanje. Moraju se odlučiti- tj.goniti ga samo kazneno.

BE
Berri
09:51 20.09.2022.

Ovo pada u vodu. Prijavili su ih kazneno i prekršajno, a Europski sud za ljudska prava u predmetu Maresti protiv RH izričito je protiv dvostrukog kažnjavanja. Dakle, moraju se odlučiti - ili kazneno ili prekršajno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije