Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bogojevo

Selo u Srbiji prava je šoping meka za Hrvate, kupuju se cigarete, lijekovi, ali i sve namirnice

Bogojevo
Foto: Google Street View
09.06.2019.
u 09:33

Savjetuje se plaćanje karticama kako bi se izbjegla provizija koju uzimaju mjenjačnice

Srpsko selo Bogojevo, smješteno nekoliko kilometara od hrvatske granice sa Srbijom, proteklih godina postalo je prava šoping meka za brojne Hrvate.

Na graničnom prijelazu Erdut - Bogojevo gotovo je uvijek gužva, a u selu Bogojevu osječke, vukovarske i belomanastirske registracijske oznake stalna su pojava.

U Bogojevu ima čak pet trgovina mješovitom robom, jedan veći supermarket, četiri ljekarne, optičar, benzinska pumpa, poljoprivredna ljekarna, željezarija i pekara te restoran koji je uvijek krcat.

U supermarketu brojni su hrvatski proizvodi, a plaćati se može karticama ili gotovinom.

No, savjetuje se plaćanje karticama kako bi se izbjegla provizija koju uzimaju mjenjačnice, piše Deutsche Welle.

Cigarete su u Bogojevu jeftinije 80 kuna po šteki, a kupuju se i lijekovi, sokovi, alkoholna pića, tjestenine, zamrznuti proizvodi...

Mnogi stanu i na ručak koji je također jeftiniji nego u Hrvatskoj, a nije rijedak slučaj da Osječani radi proslava potegnu čak do Bogojeva ili obližnjeg Apatina, gdje mogu uživati u ribljim specijalitetima ulovljenima u Dunavu, odmah pored restorana po puno pristupačnijim cijenama nego u Hrvatskoj.

Hrvati u Srbiji kupuju i tablete protiv bolova, vitamine, kreme i pomade, ali i lijekove koje kod nas mogu dobiti samo na recept, no doplata je veća od pune cijene u Srbiji. Kupuju se i pomagala, a osobito su bili popularni toplomjeri sa živom, već godinama zabranjeni u EU, pa tako i u Hrvatskoj, no sada ih više nema ni u Srbiji.

Ključne riječi

Komentara 60

FA
fake
11:00 09.06.2019.

Eilandkrk, ljudi nisu slijepi.Zašto se predstavljaš Hrvatom a onda Hrvate i Hrvatsku ponižavaš i omalovažavaš u skoro svakom komentaru.Pa dovoljno ti je kliknuti na nick i vidjeti što pišeš.Zašto upotrebljavaš "mi" Hrvati kada to nisi?Srami se.Tebi je bit svega napisati nešto o Hrvatskoj a onda to popljuvati.

SA
sargu123
11:54 09.06.2019.

Nekad se iz istog razloga išlo u Leibnitz, Graz, Trst..... i nikoga to nije smetalo. Čemu plaćati više ako se može manje.

AL
altruist
10:06 09.06.2019.

I kolika je provizija Vecernjem za ovu srpsku reklamu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije