Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVNO SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBOJSTVA SPECIJALACA

Seleš: 'Ne mogu vjerovati da ste me osudili na 12,5 godina, kao da sam to namjerno učinio'

Zoran Seleš
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
08.04.2019.
u 12:16

Rasprava je prekinuta, a predsjednik Županijskog suda odlučit će o zahtjevu za izuzeće svih članova sudskog vijeća

Baranjcu Zoranu Selešu (37), kažnjenom ranije s 12,5 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubojstva dvaju specijalnih policajaca, ponovno se sudi za taj zločin, no prva je rasprava, u ponedjeljak, odmah i odgođena jer je Seleš zatražio da mu se sudi pred potpuno novim sudskim vijećem.

- Ne mogu vjerovati da ste me osudili na 12,5 godina zatvora, kao da sam to namjerno učinio. A niste sve odradili kako je trebalo i greškom suda presuda je ukinuta - obrazložio je Seleš sutkinji Azri Salitrežić

Rasprava je prekinuta, a predsjednik Županijskog suda odlučit će o zahtjevu za izuzeće svih članova sudskog vijeća.
Vrhovni je sud, naime, ukinuo osječku presudu jer svjedoci Suzana i Vladimir Seleš, supruga i otac okrivljenika, prije svjedočenja nisu upozoreni da će se njihovi iskazi moći koristiti kao dokazi. Iskazi svjedoka koji uživaju blagodat nesvjedočenja, objasnio je viši sud, ne mogu se upotrijebiti kao dokazu u postupku, ako upozorenje i odricanje nije ubilježeno u zapisnik, što u konkretnom slučaju nije učinjeno.

Podsjetimo, Zoran Seleš bacio je lani bombu na specijalce Marina Škondru i Tomislava Slabinca, a naseljem su odjekivali i hici iz njegove poluautomatske puške. Jedan je metak kroz prozor uletio u stan susjeda mu, obitelji Bermanec. Prava drama odigravala se 12. kolovoza u njegovu domu u Šećerani kod Belog Manastira, a trajala je punih 12 sati. 

Video: Uspon i pad El Chapa

Ključne riječi

Komentara 3

AI
airbender
14:42 08.04.2019.

ko je ovdje lud? bacio bombu na policajce, pucao iz automatske puske, a veli "kao da sam to namjerno napravio" ?

Avatar raco
raco
13:18 08.04.2019.

postoji izravna i neizravna namjera, kod njega je očigledno riječ o neizravnoj namjeri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije