Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trzavice u Saboru

Selak Raspudić: 'Istina je da su Hrvati najveći majmuni'; Grba-Bujević: 'Takav rječnik nije za Sabor'

Foto: Screenshot
1/4
11.03.2021.
u 15:29

Grba-Bujević na to se usprotivila i rekla da Selak Raspudić povrijedila Poslovnik i zamolila da da joj se dodijeli opomena

Opomene su pljuštale na današnjoj sjednici Sabora kada je raspravu započela Marija Selak Raspudić (Most), nakon što je ukazala na informaciju da je Hrvatska na dnu liste po potrošačkim pravima, zbog čega je Hrvate nazvala majmunima, na što je ubrzo reagirala Maja Grba-Bujević (HDZ).

- Istina je da su Hrvati najveći majmuni u EU, da su Hrvati oni koje će se najlakše nasanjkati, da su Hrvati oni koje se vesla žedne preko vode, ili kako god hoćete da to kažem zdravo seljački. Hrvati su najveći luzeri u EU kada govorimo o potrošačkim pravima, započela je govor Marija Selak Raspudić o potrošačkim pravima te nadodala kako Hrvati na razini cijele EU, kada govorimo o uvjetima kupovine, stoje najgore u EU. Najbolja je Švedska s prosječnim bodovima 71,4, a Hrvatska ima 53,2.

Nastavila je s informacijom da je Hrvatska na razini poznavanja potrošačkih prava treća najniža u Europi, a na razini poznavanja potrošačkih prava onih kog kojih se to konzumira, u maloprodaji, oni najmanje znaju na razini cijele EU, govori.

Navela je i primjer Češke koja je prije nekoliko godina otkrivena dvojna praksa i lošiji rezultati od starih članica EU te govori kako se tek sad predlaže izmjena zakona koji bi to stanje poboljšali.

- Hrvatska će ostati čvrsto tamo gdje je i ostala, a to je na dnu EU po potrošačkim pravima. Kod nas su problemi oni dobri stari - računi na kojima sitno piše koliki je dug i ne piše od čega je nastao. Tek kada te probleme riješimo, onda možemo pričati o zelenim pravima, govori.

Grba-Bujević na to se usprotivila i rekla da Selak Raspudić povrijedila Poslovnik i zamolila da da joj se dodijeli opomena.

- U svom govoru Hrvate je nazvala majmunima, a a obzirom da smo svi mi ovdje Hrvati i Hrvatice, uvrijedila je ne samo zastupnike, nego i sve ostale. Mislim da takvim rječnikom nije uopće potrebno govoriti u Saboru, govori.

Potpredsjednik Reiner (HDZ) ipak joj nije dodijelio jer to nije povreda Poslovnika, ali kaže da je stvar kućnog odgoja, pa je opomenu dobila Grba-Bujević.

Selak Raspudić odgovorila je Grbi-Bujević, govoreći kako bi se trebala baviti onim za što je je odgovorna.

- Nije problem što su Hrvati majmuni, nego u tome što što ste ih vi njima napravili, govori. Ja nisam nikoga uvrijedila, to se, gospodine potpredsjedniče, zove metafora za činjenice koje sam iznijela, nadodala je, zbog čega je dobila opomenu s oduzimanjem riječi.

 

Komentara 16

VL
_________
19:59 11.03.2021.

Gle ovu Grbu s krpom preko face, a prije godinu dana je govorila da ne kupujemo te maske, da ne služe ničemu.

Avatar Pravosudac
Pravosudac
20:56 11.03.2021.

Ono kad se dežurni dušebrižnici i higijeničari, u ovom slučaju higijeničarka, njonjavog HDZ-a jave 'da obrane naše domove'...

DJ
djek
21:12 11.03.2021.

Potpuno podrzavam gos, Selak majmuni nad majmunima ,sve govori zadnjih 30 god,,.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije