Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smiješna strana Sabora

Šeks: Za Klub HDZ-a, gospodin zastupnik Zoran Milanović

10.12.2008.
u 15:43

Unatoč ozbiljnoj temi državnog proračuna, u Saboru opet nije nedostajalo smiješnih izjava kojima su zastupnici i članovi Vlade, što namjerno, a što zbog neznanja ili nespretno sročenih riječi, uveseljavali jedni druge. Led je probio premijer.

- Pelješki most je pitanje nacionalnog ponosa. Mi ne možemo dopustiti da hrvatski građani s juga zemlje kad idu automobilom u drugi grad ili općinu moraju sa sobom ponijeti osobne dokumente, osobnu iskaznicu ili putovnicu - rekao je premijer Ivo Sanader valjda ne znajući da građani moraju osobnu iskaznicu nositi sa sobom svaki put kad izađu iz svojeg stana ili kuće, bez obzira idu li preko granice ili ne. Na to su ga ubrzo upozorili esdepeovci.

I loša politika je politika
Smijeh u sabornici izazvao je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks koji je šefa SDP-a najavio riječima "za klub HDZ-a, gospodin zastupnik Zoran Milanović".

Na Milanovićevu kritiku Vlade, zastupnik vladajućeg HDZ-a Krešo Filipović rekao je da "nije istina da Vlada nema ekonomsku politiku jer i loša ekonomska politika je ipak politika", čime je Vladi koju je pokušao obraniti učinio medvjeđu uslugu, na oduševljenje oporbe. Pokušavajući spasiti stvar, Filipović je dodao kako je želio reći da je loša politika vrijedila za razdoblje od 2000. do 2003. godine.

Vlada pojela bananu
Komentirajući ekonomsku situaciju u Hrvatskoj koristeći riječi koje je premijer nedavno izrekao sindikatima, SDP-ov zastupnik Zoran Vinković svoje je kolege nasmijao izjavom da "Hrvatska nije u banani jer je ova Vlada pojela i bananu i koru".

Pokušavajući pomiriti lijeve i desne koji su učestalo kršili poslovnik, potpredsjednik Sabora Ivan Jarnjak u više je navrata rekao:
- Nemojmo bedaka delati od našega poslovnika.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije