Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAĐA U SABORU Burno na sjednici Odbora za Ustav

Šeks Vesni Pusić: Nećete me podučavati, niste kvalificirani!

24.03.2009.
u 21:46

Potpuna šutnja HDZ-ovih zastupnika prilikom ispitivanja kandidata za ustavne suce te svađa haenesovke Vesne Pusić i hadezeovca Vladimira Šeksa u pauzi obilježili su današnju sjednicu Odbora za Ustav. Šutnju iz vladajućih redova oporba je shvatila kao znak da je već dogovoreno koja će tri od pet kandidata o kojima će Sabor najvjerojatnije glasati 3. travnja postati ustavni suci.

Na užu listu ušli su Miroslav Šeparović, Milan Radaković i Mato Arlović te sadašnji suci Ustavnog suda Agata Račan i Željko Potočnjak. Tijekom pauze Vesna Pusić pitala je Šeksa zašto je uime Odbora poslao mišljenje Ustavnom sudu o slučaju kandidature Slavice Banić. – Ne možete uime odbora davati mišljenja Ustavnom sudu – rekla je V. Pusić.

– Vi ćete me podučavati? Niste kvalificirani za takvo podučavanje! – odgovorio je Šeks. U svađu su se upleli i esdepeovci, pa je Ingrid Antičević-Marinović ustvrdila kako su ostali članovi Odbora obmanuti, a Josip Leko je inzistirao da im se omogući da govore.

U drugi krug nije prošla Mirjana Juričić, koja je pokrenula postupak protiv Slavice Banić, kao ni Jasmina Kovačević-Čavlović, koja je Odboru poslala oštro pismo u kojem kaže kako odbija doći na razgovor jer će na izbor utjecati pripadnost političkim strankama i ognjištarskim uzajamnostima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije