Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera vrhovni sud

Šeks Tadiću: 
Ono što sam ti ja govorio... Bilo je tako na kraju

\'23.12.2011., Trg svetog Marka 6, Zagreb - Dolazak zastupnika na sjednicu Hrvatskog sabora na kojoj se izglasava povjerenje novoj Vladi. Vladimir Seks.  Photo: Boris Scitar/PIXSELL\'
Boris Ščitar/Pixsell
28.05.2012.
u 14:33

Sanja Marketić i Branimir Glavaš vodili su duge razgovore u kojima je uglavnom ona govorila.

Nekadašnji predsjednik Sabora Vladimir Šeks razgovarao je s osječkim poduzetnikom Dragom Tadićem, protiv kojeg se vodi postupak na zagrebačkom Županijskom sudu zbog pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju ratnog zločinca Branimira Glavaša, početkom kolovoza 2010., nakon objave presude, upravo o tom predmetu.

“Ovo oko ove presude”

Šeks je objašnjavao Tadiću da su njegove informacije o presudi bile točne.

Proizlazi to iz snimljenih razgovora, rezultata posebnih dokaznih radnji, koji su preslušani tijekom dokaznog postupka.

– Ovo oko ove presude, kad su ti krivo i neistinito govorili... – govori Šeks.

– Da, točno je – odgovara mu Tadić.

– To je bilo kad si bio s predsjednikom Vrhovnog suda? On ti je rekao da će za jedno biti ukinuto? – pita bivši šef Sabora.

– Tako je, ne mogu reći da nije bilo tako, ali sada je sve gotovo – odvraća osječki poduzetnik.

– Ono što sam ti ja govorio bilo je tako – kaže Šeks.

– Tako je, da... To je bilo točno – zaključuje Tadić.

U nastavku Šeks i Tadić razgovaraju o problematičnoj poslovnoj situaciji u kojoj se tada našao osječki poduzetnik te se može zaključiti da je zbog toga trebao pomoć bivšeg ministra Ivana Šukera.

– Ovo sam spomenuo. Rekao je da ne čačkaš po tome, kako si mogao dopustiti da te dvije sumnjive tvrtke opskrbljuju gorivom? – kaže Šeks.

– Je.. ga, pa to je njegovo ministarstvo – odgovara mu Tadić.

– Kaže da se radi o sumnjivim tvrtkama – nastavlja bivši predsjednik Sabora.

 – On je to trebao vidjeti, da su one sumnjive. Njegovo ministarstvo i Porezna uprava – uzvraća mu poduzetnik.

– Ma on je sada u nekom posebnom psihičkom stanju oko rebalansa proračuna. Sav je napet, izvan sebe i uzrujan – govori Šeks.

– Hoće nam pomoći? – pita Tadić.

– Nisam stigao s njime o tome razgovarati – kaže nekadašnji šef Sabora.

– Mislim da nisam pogriješio, tek će se u devetom, desetom mjesecu to gledati. Imamo vremena – zaključuje Tadić, a Šeks mu odgovara potvrdno. Vladimir Šeks nije želio komentirati o čemu je prije dvije godine razgovarao s optuženim osječkim poduzetnikom koji inače tvrdi da nije organizator prikupljanja “pomoći” za osuđenog ratnog zločinca nego da je riječ o drugom čovjeku.

– Ne želim komentirati dokaze koji su izvođeni pred sudom – bio je kratak Šeks.

Upućena u buduće objave

Iz snimljenih telefonskih razgovora također proizlazi da je Sanja Marketić, novinarka i bliska Glavaševa prijateljica, bila jako dobro upućena što će novine objavljivati o aferi pokušaja podmićivanja. Sanja Marketić u razgovoru s Glavašem čak spominje imena ljudi s kojima je o tome razgovarala, a zajedno se, blago rečeno, sprdaju se državom i pokrenutom istragom.

– Nismo razgovarali ni s jednim sucem, tamo pišu da vršimo pritisak... Niti smo radili nešto da bi Hrvatin prijavio Drmića. Gdje to ima? Takve konstrukcije... To je strašno, mi smo nastavak toga što su tebi radili, to je prestrašno. Eto kakva nam je država... Mi smo se konzultirali s odvjetnikom da lobiramo, pa nije to zakonom zabranjeno. Bojim se kraja toga... pa to je isto kao što su radili tebi. Radi se rekonstrukcija događaja, ali nas nikako ne prisluškuju – govori Marketićeva u jednom od njihovih duljih razgovora kada opet “pretresaju” nastalu situaciju.

– Znači, mogu im onda slobodno j.... mater – kaže joj Glavaš odrješito na kraju.

Komentara 1

BL
Blasko
08:32 29.05.2012.

Ovonigdi nema pa ovo ako je tocno sto pise u clanku onda zivimo unaj korumpiriranoj drzavi na svitu jer spominje sesudstvo pretsednik sabora i novinari,ovo jezaista prestrasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije