Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
virovitica

Šeks: Iza prosvjeda stoji SDP koji se boji ulaska u Europu

vladimir šeks
Marija Lovrenc/VLM
04.03.2011.
u 20:59

– Protiv nas se zaoštrava specijalni politički rat, a mi smo spremni boriti se na sve tri fronte, protiv gospodarske krize, kriminala i korupcije te za dovršetak pregovora sa Europskom unijom – objasnio je Šeks.

VIROVITICA – Krunski dokaz da iza prosvjeda stoji SDP leži u stalnom prozivanju premijerke Kosor, ministara i HDZ-a kriminalcima, prosvjednici ih prozivaju da su odgovorni za sva moguća kriminalna djela i da im je mjesto u zatvoru. Na to ih je potaknuo tandem Milanović-Jovanović, da u kritičnom trenutku pregovora sa Europskom unijom za njih obave posao i svrgnu HDZ s vlasti. Dokaz tomu je i paljenje zastave Europske unije, jer se SDP boji ulaska u Europu. Razdraženi ljudi lako su pod kišobranom SDP-a krenuli na HDZ – rekao je potpredsjednik sabora i jedan od osnivača HDZ-a Vladimir Šeks u petak u Virovitici.

HDZ-ovci su u Virovitici proslavili 21. obljetnicu gradskog ogranka stranke i na državnoj razini pozvali sve članove na stranačku mobilizaciju.

– Protiv nas se zaoštrava specijalni politički rat, a mi smo spremni boriti se na sve tri fronte, protiv gospodarske krize, kriminala i korupcije te za dovršetak pregovora sa Europskom unijom – objasnio je Šeks. Borba protiv korupcije najavljen je zadatak kojem će se posvetiti i gradonačelnik Ivica Kirin, predsjednik virovitičkog ogranka. – Protiv korupcije moramo se boriti na svim razinama i nitko ne smije biti izuzet, niti jedan čovjek nije iznad politike, javnog rada i države - rekao je Kirin koji se dotaknuo i poznate afere Fimi Medije.

– Zbog specifičnosti afere o kojoj ste slušali i u kojoj se spominjem, reći ću samo da podržavam borbu protiv korupcije i zahvaljujem na podršci svima koji pomažu da istina dođe na vidjelo – rekao je Kirin. Josip Đakić, predsjednik HVIDRA-e istaknuo je pak da je stranka spremna na napade kojima je trenutno izložena jer je to znak, poručio je, da su članovi HDZ-a uz čistku u vlastitim redovima ugrozili i kukolj u drugim strankama, osobito oporbe.

 

Komentara 186

ST
stipo
07:31 05.03.2011.

SEKS, mrs u tro P. materine! hebem ti M ustasku.

SA
Savjest
08:04 05.03.2011.

G. Šeks je zaboravio sadržaj Lorcine drame «Marijana Pineda» u kojoj zapovjednica obrane neke tvrđave malo po malo ostaje bez svojih suboraca koji prejegavaju na stranu gen. Franka, te kad ostane sama, odbija ponudu frankovaca da se časno preda. Izvann konteksta g. Šeks, najavljujući borbu do kraja za tri pstavljena cilja zaista ostavlja dojam beskopromisnog borca ali pritom ne vidi da je HDZ pao na 13,6% podrške birača, pa će, ako se taj trend nastavi, HDZ spasti na njega samoga, ako ga prije toga «kolege» iz HDZ-a prisilno ne umirove. Prividno ključ rješenja situacije u rukama je oporbe, ali je zapravo u rukama EU-a koja i dalje nastavlja dvostruku igru: s jedne strane daje podršku premijerki (g, Hannes Swoboda), a s druge strane Komisija EU, ne samo da i dalje inzistira na topničkim dnevnicima, već neprestano postavlja i nove uvjete. EU je počela gubiti kredibilitet kad je zabranila ZERP, jer je Hrvatskoj oduzela jedno međunarodno zajamčeno pravo. Inzistiranje na topničkim dnevnicima taj je kredibilitet u potpunosti srušilo, jer ono pokazuje prave namjere EU uz istovremeni nedostatak mašte kako da te svoje namjere prikrije, odnosno uz nadmeno pokazivanje mišića kojima razum i argumenti nisu potrebni. Naravno, to je igra u kojoj se strana, koja donosi odluku, ne želi ni na što obvezati, dok slabija strana nastoji uvjeriti narod da se jača strana – upravo zbog izjave g. Hannesa Swobode - zapravo ipak već obvezala da će pregovori završiti do kraja lipnja. Jasno je samo po sebi da slabija strana ovdje ne može tumačiti volju jače strane, već je jača strana ta, koja, da spriječi dalje pogoršavanje situacije u Hrvatskoj, mora odmah dati izjavu o datumu završetka pregovora. Ako se to dogodi, a prosvjedi ipak ne prestanu, bit će to samo znak da je EU sa svojom igrom pretjerala, da su stvari izmakle kontroli, te da će se nemiri iz islamskih zemalja preko Grčke i Albanije preliti u Hrvatsku i proširiti na Italiju, a možda i Španjolsku i Portugal i tako dovesti u pitanje i samu EU. Dakle, gospodo iz Komisije EU, učinite što ste već bili morali učiniti!

BL
Blizard
10:15 05.03.2011.

IKIS 05 POZDRAVLJAM TE..CETIRI DUGE ZIME CETIRI DUGA LJETA PROVEO SAM PO ZEMUNICAMA U RATU SADA SAM U AUSTRALIJI NISTA OD TVOJI JASALA BOG HII .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije