Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrhtavanje tla

Seizmolog: Malih potresa će biti puno, a mala je vjerojatnost za jači udar

Potres u Zagrebu
Foto: Čitatelji
1/7
22.03.2020.
u 07:54

- Sada je važno ostati miran i pokušati ne prilaziti objektima koji su oštećeni zbog mogućnosti pada predmeta uslijed podrhtavanja - kazao je seizmolog Stipčević.

Potresi su jutros zatresli sjeverozapadnu Hrvatsku, a situaciju je komentirao seizmolog doc. dr. sc. Josip Stipčević sa Geofizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

- Za sada se još rade analize i znat ćemo više o samim potresima kroz sat-dva. Manjih potresa će biti puno dok je vjerojatnost za jači potres od jutrošnjeg udara vrlo-vrlo mala. Sada je važno ostati miran i pokušati ne prilaziti objektima koji su oštećeni zbog mogućnosti pada predmeta uslijed podrhtavanja - kazao je Stipčević.

U međuvremenu smo dobili i službenu informaciju o potresu: Jutros 22. ožujka 2020. godine u 06 sata i 24 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su vrlo jak potres s epicentrom kod Markuševca kod Zagreba. Magnituda potresa iznosila je 5.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je VII stupnja MCS ljestvice. Potres se osjetio diljem Hrvatske. U širem epicentralnom podtučju potres je izazvao  znatne štete.

U 07 sati 01 minutu dogodio se i naknadni potres magnitude 5.0.

 

Komentara 9

KE
Kerlc
08:11 22.03.2020.

Baš sada, u ovoj situaciji. Držite se! Pozdrav iz Slovenije

Avatar mrkyyy
mrkyyy
08:43 22.03.2020.

Ovom bolesniku @SveJeUzalud je prijeko potrebno liječenje

KR
krunek
08:38 22.03.2020.

Bas je vrijeme za takve komentare umjesto da se solidaziramo sa nastradalima ovi laprdaju gluparije koje nemaju veze sa ovim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije