Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRES U DALMACIJI

Seizmolog Kuk: Šire područje Dalmacije i BiH je seizmički aktivno, bilo je još nekoliko slabijih potresa

Seizmolog Krešimir Kuk
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
06.10.2021.
u 22:49

U 21.57 sati zabilježili smo jak potres s epicentrom na granici BiH, 20 kilometara istočno od Sinja - kazao je seizmolog

Snažan potres pogodilo je večeras, oko 22 sata, područje Dalmacije. Prema prvim informacijama EMSC-a, magnituda potresa iznosila je 5,1 prema Richteru, dok je Seizmološka služba RH izvijestila kako je magnituda bila 4,6.

- U 21.57 sati zabilježili smo jak potres s epicentrom na granici BiH, 20 kilometara istočno od Sinja - kazao je seizmolog Krešimir Kuk za Večernji list te naveo kako se nakon jačeg potresa magnitude 4,6 prema Richteru osjetilo već nekoliko manjih. 

- Imamo šire područje Dalmacije i susjedne BiH koje je seizmički aktivno. Ovo je početak serije, za sada je bilo još nekoliko slabijih potresa - naveo je te pojasnio kako nije moguće predvidjeti hoće li doći do snažnijih podrhtavanja.  

Večerašnji potres osjetio se na području Splita, Sinja, Trilja te brojnih drugih gradova u Dalmaciji, kao i u susjednoj Bosni i Hercegovini. 

Ključne riječi

Komentara 9

AR
aron50
10:23 07.10.2021.

Slijedeća 2 tjedna su kritična..

Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
08:10 07.10.2021.

kak si ti neizmjerno pametan..ja ne vidim razlog za sto ti nisi na burzi ti i tvoji strucnjaci na sva pitanja odgovorate ne znam možda vijeti cemo..sta vas uopce pitaju

AN
angeomihael
23:29 06.10.2021.

Danas svatko bude naučnik jer je potrebno neku glupost bez razumijevanja naučiti napamet i to je to.To je nauka 21.st.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije