Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSJETILO SE KAO POTRES

Seizmolog Fiket o današnjoj tutnjavi: 'Što ne zabilježi seizmometar nije potres'

Zagreb: Seizmolog Tomislav Fiket
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
21.04.2021.
u 15:05

Naš je upit bio povezan s obavijesti EMSC-a prema kojoj se u Zagrebu oko pola 12 osjetio potres

Što ne zabilježi seizmometar nije potres, rekao nam je seizmolog Tomislav Fiket koji nam se javio s terena u Petrinji gdje su otkada su dobili novu opremu, naši seizmolozi raspoređeni svakoga dana istražujući posljedice razornog potresa kako bi o njemu doznali što više.

Naš je upit bio povezan s obavijesti EMSC-a prema kojoj se u Zagrebu oko pola 12 osjetio potres. Kako je ranije bila najavljena i vježba ratnih mlaznih zrakoplova s mogućnošću probijanja zvučnog zida i to smo uzeli kao mogućnost te dojave.

– To seizmometar može zabilježiti, no odmah je moguće uočiti razliku, no ovoga puta seizmometar nije zabilježio ništa pa tako nema nikakve indicije o čemu bi se moglo raditi. Ono što ova obavijest vjerojatno jest tiče se dojava građana koji, u slučaju da nešto osjete, popunjavaju za to namijenjen upitnik koji onda drugi građani koji su osjetili isto potvrđuju. Poznato je da smo mi najaktivnija nacija kada se o potresima radi gdje naše dojave broje stotinama puta više od drugih, rekao je seizmolog Seizmološke službe.

 

Pfizer najavio i treću dozu, cijepit ćemo se jednom godišnje?

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar crazy_bat
crazy_bat
16:25 21.04.2021.

Fikrete, užicali ste novu opremu, a sinoć nam o potresu u Zagrebu mora javljat Seizmološki zavod Crne Gore, jer od vas nije bilo ni traga ni glasa. Kakva sramota!

DU
Deleted user
17:55 21.04.2021.

Da bilo bi normalno da dobijemo neki izvjestaj o potresu jucer u Markusevcu od 3.4, navodno. Za 5 mil kuna ili koliko vec za opremu. Nije oprema za to da se imate igrati s cime

CA
carliamor
16:11 21.04.2021.

Fiket no pupu , sad je bio poters 16:05 h. Pa nista nitko nejavlja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije