Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJET – OSNOVNA ŠKOLA

Šefica suda nam je odgovorila kako odabrati pravu čistačicu između njih 23

Općinski sud u Koprivnici
Foto: Damir Špehar/Pixsell
1/2
25.09.2019.
u 14:13

Što će na koncu presuditi? Kako odabrati najbolju? Koji kriterij će prevagnuti? Ta teška odluka, kako doznajemo, još nije donesena

Općinski sud u Koprivnici odgovorio je na naš upit o tome što će presuditi u zapošljavanju čistačice između 23 kandidatkinje koje ispunjavaju glavni uvjet – završenu osnovnu školu.

„Izbor kandidata se obavlja na temelju rezultata provedenog intervjua i, po potrebi, provjere sposobnosti i vještina kandidata ovisno o vrsti radnoga mjesta. U ovom je slučaju proveden razgovor (intervju) s kandidatkinjama, a razgovorom se utvrđuju interesi, profesionalni ciljevi i motivacija kandidata za rad u državnoj službi. Odluka o odabiru kandidata temelji se na rezultatima razgovora, dakle procjenom kandidata koji pokazuje motiviranost, želju za radom i mogućnost prilagodbe postojećem kolektivu, s obzirom na činjenicu zadovoljavanja svih uvjeta propisanih natječajem“, odgovorili su iz koprivničkog suda.

Predsjednica Općinskog suda u Koprivnici Marija Grgešić mora da je u ponedjeljak bila na stotinu muka kad je obavljala razgovor s potencijalnim kandidatkinjama za radno mjesto u toj ustanovi.

Sud je, naime, raspisao natječaj za čistačicu koju primaju na neodređeno i onda dođu čak 23 molbe za posao. Kako su sve zadovoljile opće uvjete propisane natječajem, čelnici koprivničkog suda nije bilo druge nego sve kandidatkinje u ponedjeljak pozvati na intervju i razgovor za posao.

Što će na koncu presuditi? Kako odabrati najbolju? Koji kriterij će prevagnuti? Ta teška odluka, kako doznajemo, još nije donesena. Kako god bilo, odabir Marije Grgešić sigurno će rastužiti 22 žene.

Sretnica koja dobije posao čistačice na sudu bit će zadužena za sljedeće poslove: “Održavanje čistoće u prostorijama suda i oko objekta te druge poslove koje odredi predsjednik suda i upravitelj pisarnice sudske uprave”.

 

 

Komentara 12

Avatar raco
raco
10:08 25.09.2019.

kakva je ovo vijest, pa tako je na svakom natječaju gdje se traži određena vrsta osobe a javi se više njih koji zadovoljavaju uvjet. Po čemu je sad ovo vijest za objavu?

DU
Deleted user
09:14 25.09.2019.

kojeg li blagostanja u koprivnici....

DV
dvorskaluda
19:37 25.09.2019.

Vijest? Pa sad, ako je vijest da je neka ljuba-Zuba pokazala grudi, rit i sl., onda je i ovo vijest. Kaj je, je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije