Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Irena Andrassy

Šefica hrvatskog Stalnog predstavništva u Bruxellesu u samoizolaciji

Irena Andrassy
Foto: Vijeće EU
1/3
06.03.2020.
u 15:20

Kao šefica Stalnog predstavništva, veleposlanica Andrassy najzaposlenija je osoba u timu koji operativno vodi hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije.

Irena Andrassy, šefica Stalnog predstavništva Hrvatske pri EU, nalazi se u samoizolaciji nakon sto je osoba s kojom je bila u kontaktu u Vijeću EU potvrđena kao zaražena koronavirusom, doznaje Večernji list u Bruxellesu.

– Zbog predostrožnosti počela je slijediti protokol i stavila se u samoizolaciju – rekao nam je upućeni  izvor.

 

Kao šefica Stalnog predstavništva, veleposlanica Andrassy najzaposlenija je osoba u timu koji operativno vodi hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije.

S obzirom na to da je veleposlanica Andrassy završila u samoizolaciji, to znači da su vjerojatno u samoizolaciji završili i drugi stalni predstavnici veleposlanstva 27 zemalja članica Europske unije koji se svakodnevno sastaju u Bruxellesu. Preporuka je da u samoizolaciju odu svi oni su bili manje od 2 metra i dulje od 15 minuta u društvu osobe kod koje je zabilježen koronavirus. 

VIDEO Ministar Beroš o samoizolaciji veleposlanice Andrassy (Snimio: Tomislav Krasnec)

Sastanci stalnih predstavnika ključni su za funkcioniranje i stalnost rada Vijeća EU te je pitanje kako će se epidemija koronavirusa odraziti na rad Vijeća EU i hoće li se samoizolacija proširiti na druge članove diplomatskog zbora. 

Podsjećamo, u tijeku je sastanak ministara zdravstva 27 država članica Unije, a predvodi ga hrvatski ministar Vili Beroš. Cilj sastanka jest koordinacija i odgovor na epidemiju koronavirusa koji je u Europskoj uniji najviše prisutan u Italiji. U samoj Belgiji danas je zabilježeno 59 slučajeva. 

Video: Intervju sa znanstvenikom Igorom Rudanom o koronavirusu

Tema: Koronavirus

>> Zašto još ne znamo stopu smrtnosti od koronavirusa i je li opasniji od gripe?

>> Uznemirio cijelu bolnicu: Došao na pregled i rekao da je bio u Italiji, šmrcao je i kašljao

Komentara 11

GE
geler203
14:18 06.03.2020.

Neka pati, koga smeta. Admini su smeća večernjega. Neka samo, istinu brišu. Mogu da nas drže za pišu.

Avatar Zbregov
Zbregov
13:21 06.03.2020.

nevjerojatna požrtvovnost ovih političara u Bruxxxsexlex-u, risikiraju i koronavirus za naš boljitak i probitak...

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
14:41 06.03.2020.

Rado bih sa njom podijelio gripičnu izolaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije