Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politička smjena

Šefa "Svetoga Duha" SDP smjenjuje jer podržava Milinovića?

busic
Marko Prpić/Pixsell
VL
Autor
Diana Glavina
16.07.2010.
u 08:43

Od dvadesetak zdravstvenih ustanova čiji je osnivač i vlasnik Grad Zagreb, njih je otprilike polovica u minusu.

Nakon višetjednih nagađanja u kuloarima, SDP je preko Upravnoga vijeća Kliničke bolnice “Sveti Duh” u srijedu poslijepodne priču i konkretizirao – pokrenuta je procedura za smjenu ravnatelja bolnice dr. Mladena Bušića. Nastavak sjednice najavljen je za petak kada će, teško je vjerovati da će doći do naglog obrata, nakon četiri godine prvog mandata i nešto više od godinu dana od reizbora biti i Bušićev kraj na mjestu prvog čovjeka te bolnice. Dr. Bušić je odbio bilo kakav komentar, no Upravno vijeće, u kojemu su tri predstavnika SDP-a, kao razlog ravnateljeve smjene navodi financijski minus bolnice. Ipak, sve je više onih koji upozoravaju na to da je riječ o čistoj političkoj egzekuciji.

Neutvrđeni kriteriji

Od dvadesetak zdravstvenih ustanova čiji je osnivač i vlasnik Grad Zagreb, njih je otprilike polovica u minusu. I stoga je Odbor za zdravstvo Gradske skupštine u petak 9. srpnja naložio da se definiraju kriteriji temeljem kojih će se utvrđivati odgovornost svih uprava zdravstvenih ustanova u vlasništvu grada. No, doznajemo, već istoga dana, unatoč nepostojanju tih kriterija, UV “Svetoga Duha” saziva sjednicu s jednom točkom dnevnog reda – smjena ravnatelja.

– Bušićevo izvješće o razlozima gubitka nije prihvaćeno na dvije sjednice UV-a bolnice. Bolnica ima velikih problema s likvidnošću. Prema tome, sukladno zakonskim propisima i zaključcima Odbora i Ureda za zdravstvo pokrenuta je procedura smjene – bio je jasan dr. Miran Martinac, predsjednik Odbora za zdravstvo Gradske skupštine koji je i kandidat za novoga ravnatelja KB-a “Sveti Duh”. Martinac će, ako, kako kaže, “prihvati taj izazov”, ući u građevinski i stručno sređenu bolnicu. Za Bušićeva mandata bolnica je obnovljena od podruma do krova i jedina u Hrvatskoj koja je stručno napredovala od opće u kliničku. Bolnica bruji o tome da je najveći Bušićev krimen što se nije usprotivio projektu ministra Darka Milinovića o spajanju zagrebačkih bolnica pa mnogi nemaju dvojbi da je riječ o kazni.

‘Zdravstvena situacija’


Milinović kaže da će komentirati tu SDP-ovu “zdravstvenu situaciju” kada se postupak smjene dovrši, a gradski ministar Zvonko Šostar ne želi komentirati odluke Upravnoga vijeća.

– Vijeće je autonomno u svom radu, ali podržavam sve odluke utemeljene na zakonu – kaže Šostar.

Komentara 24

PJ
pj
21:12 16.07.2010.

Za komentar lija11 svaka čast. Komentar izvjesnog chemica-čovječe ti nisi normalan

OB
-obrisani-
21:20 16.07.2010.

SDP - SAVEZ DRUGOVA PARTIZANA........komunjarska posla prepotentnog gada milanovica

GA
gala
11:10 16.07.2010.

toliko o tome da sdp cijeni profesinalnost. bitno je uvijek biti protiv vladajućih ma kako to destruktivno bilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije