Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORAST U VARAŽDINSKOJ ŽUPANIJI

Šef varaždinskog Stožera: Sedmodnevna incidencija u tri tjedna četiri puta veća

U Varaždinskoj županiji 107 noozaraženih, šest preminulih
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
18.03.2021.
u 14:11

Upozorio je da se okupljanjem većeg broja osoba iz različitih domaćinstava u zatvorenom prostoru stupanj rizika povećava

U Varaždinskoj županiji ponovno bilježe veći broj novozaraženih. Sedmodnevna incidencija na 100.000 stanovnika je 176, a 14-dnevna 289.

- Ovime smo za dvadesetak posto lošiji od hrvatskog prosjeka i na osmom mjestu među 20 županija i Gradom Zagrebom, pri čemu lošiju epidemiološku situaciju imaju gotovo sve priobalne županije. Epidemiološka situacija u Varaždinskoj županiji je svakako značajno bolja nego krajem prošle godine, no nikako ne možemo i ne smijemo zanemariti činjenicu da nam je sedmodnevna incidencija porasla sa 44 na 176 novozaraženih u manje od tri tjedna. Dakle, točno je četiri puta veća - rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Upozorio je da se okupljanjem većeg broja osoba iz različitih domaćinstava u zatvorenom prostoru stupanj rizika povećava. Primjetno je da dolazi do sve većeg broja okupljanja u privatnim prostorima. U Varaždinskoj županiji se dnevno obavi u prosjeku 400 testiranja.

- Kontinuirano testiramo više od hrvatskog prosjeka, trenutno 50 posto više. Naš Zavod za javno zdravstvo je dosad obavio već 89.000 PCR testiranja – napomenuo je Vugrin.

Pozitivnih među simptomatskim je 17 posto uzoraka, dok je u svim uzorcima 11. U školama kojima je osnivač Varaždinska županija pozitivno je 47 učenika i devet učitelja, a u samoizolaciji je 51 razred s 998 učenika. Online nastava se provodi u 86 razreda. U školama kojima je osnivač Grad Varaždin zaraženo je 19 učenika i devet učitelja, a 255 učenika je u samoizolaciji.

- Time smo na više od 1200 učenika i više od 70 učitelja u mjeri samoizolacije. Bez obzira na to, idući tjedan će sve škole koje imaju mogućnost, i dalje nastavu imati po modelu - rekao je Vugrin i dodao da su  županiji dosad primijenjeno 15,5 tisuća doza cjepiva, i oko 12.000 građana dobilo je barem jednu dozu.

 

Uvode se besplatne COVID putovnice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije