Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLINOVOD SPREMAN
Povratak na članak

Šef Unipera tvrdi: Sjeverni tok 2 mogao bi dobiti njemačku dozvolu sredinom godine

Naftovod, koji je izgradio koncern na čelu s ruskim Gazpromom, dovršen je u rujnu prošle godine i čeka konačnu dozvolu njemačkog regulatora

Komentari 6

BA
BartolSinisa
11:11 05.01.2022.

Sjeverni tok 2 trenutno ne treba Gazpromu do 2025 godine. Tada istice ugovor o transportu Ruskog plina preko Ukraine i taj transportni pravac ce se zatvoriti. Tako da Njemacka ima vremena certicifirat plinovod. I odgoda izdavanja certifikata povecala je cjenunu plina i donjela Gazpromu nekoliko milijardi dolara ekstra prihoda. Lako bi se moglo dogoditi da sam Gazprom produlji postupak certifikacije i time "podgrije" cjene plina.

VL
Avatar Čepiga.
Čepiga.
19:45 04.01.2022.

Ordnung muss sein. Ruski seljo s okruglom glavom to mora shvatiti. Nema ništa preko reda.

VL
SI
sisavac
15:58 04.01.2022.

Kinez ugovara još jedan mega plinovod. Za europu je sve manje količina raspoloživo. Trebala bude sama plaćati projekte, financirati gradnju, davati dozvole i moliti neke igrače. Kako to zvuči, u doba kad eu propagira sunce u vjetar?! Eu će za 10 godina ostati bez ijednog čvrstog izvora energije, ovisiti će o oblaku i vjetru. Čuli ste za planove da se u atmosferu izbace ogromne količine sumpora i još neke kemije, da bilo više oblaka, da se smanji zagrijavanje... Više oblaka, a solarne elektrane? Manje sunca, manje vjetra. Imam dovoljno tehničkog predznanja i životnog iskustva da ovoj eu kamarili ne vjerujem. Pune se privat džepovi.

VL
Avatar Čepiga.
Čepiga.
12:38 04.01.2022.

Do sada NS2 nije bio u pogonu i plina je u Europi bilo dovoljno. To je jasan dokaz da Putin laže kad tvrdi da su za plinsku krizu krivi Njemci. Za plinsku krizu je kriv Putin.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.