Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Globalni rat protiv koronavirusa
Povratak na članak

Svi iščekuju brojke iz Italije – je li karantena obuzdala epidemiju

Italija je žarište europske pandemije koronavirusa. Proglašena je karantena na području cijele zemlje, a represivne mjere trebale bi dovesti do smanjenja broja zaraženih.

Komentari 4

Avatar raco
raco
08:58 26.03.2020.

trebalo je pustiti da se virus slobodno raširi, (ionako će se raširiti, pitanje je samo vremena), kriza bi trajala mjesec dana i nakon toga bi se sve vratilo u normalu. Cijeli svijet bi bio zaražen, stekao bi se imunitet krda i iza sebe bi ostavio 100 milijuna mrtvih. Ovako, mrtvih će biti manje, kriza će trajati godinu dana i sve nas ekonomski upropastiti. Na kraju će izbiti socijalni nemiri i u sukobima koji nakon toga slijede imat ćemo kaos. Pa sad što je bolje?

VL
ŠE
Švecki epidemiolog dr.Pedersen
19:21 25.03.2020.

Evo, ovaj Tomašević TREĆI DAN za redom iznosi netočne podatke, ne razlikuje broj novozaraženih od broja trenutno zaraženih, nije jasno jel dopisnik iz Italije koji je to već 200 godina ne zna talijanski ili samo ima problema sa razumijevanjem jednostavne problematike. Tomaševiću, ukupno zaraženih je 74.386, a ne 57.521, od prvog broja trebaš oduzeti ozdravljene i umrle da dobiješ broj trenutno zaraženih, drugi broj je broj aktivnih bolesnika. Broj novozaraženih je 5.210, a ne 3.491.

VL
DI
Dingo
08:22 26.03.2020.

Konferencija Talijanske Civilne zaštite 21.03. hože li neki novinar ovo istrašiti??? Ovo je izjava službene osobe: "Na žalost i danas bilježimo rast broja preminulih, 793 novih slučajeva. Želim još jednom podsjetiti da mi brojimo SVE preminule ukupno, ne radimo razliku između preminulih OD i SA koronavirusom."

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.