Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'POTENCIJALNO RIZIČNI'

Šef Porezne uprave: Provjeravaju se svi dužnosnici koji moraju prijaviti imovinske kartice

Nova TV
07.07.2021.
u 21:37

Podatke Porezna uprava razmjenjuje s Povjerenstvom za sukob interesa

Porezna uprava bila je uključena u nadzore računa 122 ljudi u posljednjim uhićenjima, potvrdio je to za Dnevnik Nove TV šef Porezne uprave Božidar Kutleša.

- Osoba koja je bila predmet nadzora ima svoj bliski krug fizičkih i pravnih osoba koje su bile predmet nadzora. Trenutno imamo izdvojene rizične osobe, nadodao je. 

Osim toga, pročešljavaju se i svi dužnosnici koji moraju prijaviti imovinske kartice, a podatke Porezna uprava razmjenjuje s Povjerenstvom za sukob interesa.

- Svi su u posebnoj analizi, to ne znači da je to krug osoba koji je jedino u analizi, ali ovo je jedna, recimo to tako, posebna analiza gdje će se pročešljati oni kao potencijalo rizična osoba, kazao je. 

No, je li problem što neki dužnosnici prebacuju imovinu na prijatelje i kumove, Kutleša govori da je predobrada jedan od koraka kojim istražitelji pokušavaju povezati sve osobe koje nisu formalno povezane s osobom koja se istražuje. 

- Teško je reći koliko su koraka ispred nas, ali vjerujem da svojim radom Porezna uprava smanjuje taj procjep, govori Kutleša.

VIDEO Ahmetović: Grmoja manipulira slučajem iz 2013., a Hekma je pedofil i idiot

Komentara 1

EL
elkomadante
00:19 08.07.2021.

Što je porezna radila svih ovih godina ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije