Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija

Šef policije otkrio nove detalje o istrazi, sutra pokop šestero mladih iz Posušja

Osam mladih ugušilo se plinom kod Posušja
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/5
03.01.2021.
u 19:54

Vikendica nije unajmljena nego posuđena. Oni su sa sobom prema informacijama kojima mi raspolažemo donijeli taj agregat. Tu se najvjerojatnije radilo o nesretnom spletu okolnosti - rekao je Galić.

Ravnatelj policije Županije zapadnohercegovačke Milan Galić osvrnuo se na tragičan događaj u Posušju gdje je osmero mladih preminulo na dočeku nove godine izjavivši da sve upućuje na nesretan slučaj.

- Vikendica nije unajmljena nego posuđena. Oni su sa sobom prema informacijama kojima mi raspolažemo donijeli taj agregat. Tu se najvjerojatnije radilo o nesretnom spletu okolnosti - rekao je Galić.

Pojasnio je da je u pomoćnoj prostoriji u kojoj se nalazio agregat bio odškrinut prozor pa je dim ulazio kroz njega u dio vikendice u kojoj su se nalazi mladi.

Video: Posušje - Osmero mladih preminulo od posljedica gušenja plinom

 

Očekuje se i okončanje toksikoloških nalaza koji će sa sigurnošću potvrditi je li agregat uzrok njihova gušenja.

Galić je otkrio da će, uz agregat, biti provedena vještačenja peći na drva i dimnjaka.

- U vikendici je, što je utvrđeno tijekom uviđaja, bila i peć u kojoj je bilo žeravice, a kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, odnosno da bi se utvrdilo kako je došlo do gušenja, provest će se i vještačenja dimnjaka. Također, po potrebi saslušat će se i druge osobe na sve okolnosti.

Danas su sahranjeni Mirela Rezo i Stjepan Jukić, a sutra je u mjestu Rakitno pogreb preostalih šestero mladih koji su se ugušili u prvoj noći 2021.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije