Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukinuli mu bolovanje

Šef ogorčen na HZZO: Moj Ante neće raditi, platit ću mu da bude kod kuće i liječi se

Ilustracija
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
23.01.2020.
u 22:35

Ante Stapić na bolovanju je zbog problema s kralježnicom, napuknutim diskovima, a u listopadu je imao moždani udar... No, HZZO ga je vratio na posao

Davor Malenica, vlasnik tvrtke "Ultima Elektro" iz Dugopolja, poslao je prosvjedno pismo kontrolorki Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje nakon što je jedan od njegovih zaposlenika, koji je zbog zdravstvenih problema dvije godine na bolovanju, vraćen na posao.

Ante Stapić na bolovanju je zbog problema s kralježnicom, napuknutim diskovima, a u listopadu je imao moždani udar te mu je lijeva strana bila oduzeta. Ima i problema s vidom, sluhom, srcem, tlakom..., no unatoč tome HZZO smatra kako je 61-godišnjak sposoban za rad.

– Moj Ante sigurno neće raditi, ostat će kući i liječiti se, a ja ću mu to platiti jer je zaslužio. Čovjek mi je došao neki dan tu u ured i rekao: 'A evo, skinuli su mi bolovanje, došao sam raditi.' Došlo mi ga je milo. Što da mu ja dam raditi, čovjek se mora liječiti – rekao je vlasnik tvrtke Davor Malenica, pišu 24 sata.

Kontrolorku HZZO-a nazvao je uhljebicom te joj je uputio oštro pismo.

– Obaviješteni smo da ste vi očito bezglavo i tipično uhljebnički prekinuli bolovanje našeg zaposlenika i kao takvog nam ga vratili kao ping-pong lopticu pod parolom 'nećemo te ni mi više plaćati, neka plaća poslodavac'.... Ma ne bi mene bilo briga da Vi gospođo Marija mene plaćate kao što ja plaćam Vas. Svaki mjesec draga gospođo Marija 40.000 kuna mi pošaljemo vama. Pozivam vas da dođete pogledati jedan radni dan Ante Stapića kod nas na poslu pa ako ste čovjek pomognete mu sagnuti se ili popeti na skale... Ja kao poslodavac čuvat ću Antu doma, neću mu dozvoliti da takav dolazi na posao, i plaćat ću mu sve što čovjek zaslužuje – napisao je između ostaloga.

Ante je do sada od države primao 4200 kuna, a nakon ponovnog otvaranja bolovanja i nakon što prođe 45 dana koji idu na teret poslodavca, primat će 2000 kuna što mu nije dovoljno ni da pokrije kredit.

Ključne riječi

Komentara 10

HE
herojulice
10:14 24.01.2020.

Pa gospodine PLenkoviću jda li vam je jasno zašto ste izgubili izbore ili još tražite labudove?

Avatar tkozna
tkozna
09:03 24.01.2020.

To je put kako ova vlada smanjuje unutarnji dug.

LA
larala
08:29 24.01.2020.

Kako Kujundžić i HDZ provodi reformu zdravstva, štedi na bolesnima da bi dao podobnima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije