Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Kuha se"

Šef obavještajaca: Prema Izraelu usmjereno je 200 tisuća projektila

Raketni projektil
Reuters/PIXSELL
02.02.2012.
u 18:10

Većina prijetećih projektila dometa je oko 40 kilometara, no ima i onih koje mogu doseći i stotine kilometara, dok bojeve glave na njima sadrže stotine kilograma eksploziva – kazao je Kochavi

Izraelski šef obavještajaca Aviv Kochavi kazao je na konferenciji za novinare da je prema Izraelu usmjereno oko 200 tisuća raketnih projektila i to prema svim dijelovima zemlje, a izjavio je kako smatra da Izraelu prijete i atomske bombe iz Teherana, prenosi israelnationalnews.

– Većina prijetećih projektila dometa je oko 40 kilometara, no ima i onih koje mogu doseći i stotine kilometara, dok bojeve glave na njima sadrže stotine kilograma eksploziva – kazao je Kochavi. Po njemu se većina projektila nalazi u Siriji i Libanonu, dok ih je manje u Gazi i Iranu.

– Svaka deseta kuća u Libanonu skladište je oružja, a Iran posjeduje dovoljno urana da načini četiri atomske bombe – ustvrdio je Kochavi i nastavio da je stvaranje bombi samo pitanje političke volje, a ne tehničke izvedivosti.

Izraelski potpredsjednik vlade, Moshe Yaalon, za AP tvrdi da su iranska nuklearna skladišta "ranjiva" za moguće vojne napade. Na taj način suprotstavio se mišljenju međunarodne zajednice koja tvrdi da bi bilo teško doprijeti do skladišta nuklearnog materijala koja su smještena pod zemljom u Iranu. Yaalon je naglasio kako Iran razvija projektile dometa do 10 tisuća kilometara koje bi mogle dosegnuti i SAD.

S druge strane, predsjednik Irana Mahmud Ahmadinedžad mišljenja je da pravi problem ne postoji, već da ga stvaraju "dominantne države" te je pozvao na stvaranje novoga, pravednog svjetskog poretka u kojemu ni jedna država ne bi bila dominantna, izvještava PressTV.

Komentara 117

OB
-obrisani-
22:33 02.02.2012.

Iran s 230 trilijuna kubičnih metara prirodnog plina rezervi je druga zemlja u svijet ...................... Ili je možda IPAK samo ovo.

OB
-obrisani-
18:19 02.02.2012.

Dr. Hesham Tillawi : \"Jedan od izraelskih profesora je nedavno ustvrdio; Mi imamo nuklearni kapacitet da unistimo svaki grad u Europi \" je li to tocno ,po vasem misljenju? Mordechai Vanunu :\" Da ,tocno je. Oni mogu bombardirati bilo kojii grad na ovoj planeti ukljucujuci USA ,ne samo one u Europi .To je pretnja koju oni salju svijetskim liderima i vladama da bi ih ucjenivali. To je bila Europa i USA koji su im pomogli doseci tu silu,i sada kad je Izrael ima ,cionisti kazu:\" Mi necemo slusati bilo koju naredbu koju nam dajete, ni internacionalne zakone ,niti rezolucije UN........i sve to zbog atomskog oruzja TILLAWI “ Mordechai, sto je bilo to sto si zelio svijetu reci i sto te stojalo tolikih godina zatvora?” VANUNU - Najvaznija tocka je da i danas ti ljudi lazu i varaju cijeli svijet kao i svoje gradjane.Prikrivaju ISTINU ,govoreci kako nemaju atomsko oruzje dok sam ja istovremono radio na njegovoj produkciji.U to vrijeme,(1968!!!!!!!!!!!!) imali su vise od 200 A-bombi i jos su u to vrijeme zapoceli proizvodnju HIDROGENSKE BOMBE...... Rekao sam si;” Ja moram objelodaniti tu istinu “

Avatar Alfons_x
Alfons_x
21:51 02.02.2012.

Do kud seže ****** utjecaj možda dobro govori ovaj članak Video: Iran najavio bojkot OI 2012. zbog loga sa skrivenim značenjem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije