Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
darovi od 53.000 kn

Šef NP-a Krka namještao natječaje u zamjenu za darove?

željko Bulat
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
28.11.2012.
u 11:02

U njegovu domu doznajemo da je jutros krenuo na posao, no tamo nije stigao, potvrđuje Bulatova tajnica. Ne javlja se na telefon. Policija je pak izvijestila da je osumnjičeni još sinoć priveden

Željko Bulat (49), dugogodišnji šef NP-a Krka, krenuo je jutros na posao, kao i svaki dan, no  još se nije pojavio na radnom mjestu. To se zna dogoditi, doznajemo u njegovu uredu, no obično se Bulat javi barem porukom. 

Njegova tajnica, s kojom smo razgovarali, kaže da ga još nije zvala te da očekuje da joj se javi. Ima danas, kazala je, neki sastanak ili put. Nije htjela komentirati neslužbenu informaciju da Bulat na posao nije došao jer ga je privela šibenska policija. 

Marica Kosor, glasnogovornica PU šibenske, nije htjela komentirati neslužbene informacije. 

Sam Bulat na telefon se ne javlja. 

Šibenska policija službeno je pak izvijestila da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom iz Šibenika, 37-godišnjakom iz Fažane i 42-godišnjakom iz Bilica koji se sumnjiče za davanje mita u gospodarskom poslovanju.

– Utvrđeno je da je osumnjičeni 49-godišnjak u svojstvu odgovorne osobe u pravnoj osobi iz Šibenika od ljeta 2011. godine do ljeta 2012. pogodovao osumnjičenom 37-godišnjaku kao dobavljaču te pravne osobe u postupku javne nabave čime mu je na štetu svoje pravne osobe omogućio protupravnu imovinsku korist od najmanje 85.000 kuna, za što je kao protuuslugu od njega zahtijevao i primio darove u vrijednosti od najmanje od 53.000 kuna. Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni 49-godišnjak kao protuuslugu za sklapanje poslova u svojoj pravnoj osobi od osumnjičenog 42-godišnjaka zahtijevao i primio razne darove.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičenih je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena kaznena prijava, a osumnjičeni 49-godišnjak jučer je predan pritvorskom nadzorniku PU splitsko-dalmatinske – priopćili su iz policije.

Komentara 11

SE
sestrićna
11:35 28.11.2012.

opet topla voda..neka se istraže sve firme i sve organizacije koje imaju veće transkacije od 500 kn pa će se lako doći do zaključka da je njih barem 90% koruptivno..oni koji to kao ne znaju stalno nam otkrivaju toplu vodicu..

IV
IvaHorvath
11:13 28.11.2012.

I?

OB
-obrisani-
20:13 28.11.2012.

Zar i ti sine Brute! Nije moguće da bi ijedan hdz-ovca primio mito. Ne! To su pripadnici državotvorne stranke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije