Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istaknuo kandidaturu

Šef HTZ-a Kristjan Staničić ulazi u utrku za predsjednika riječkog HDZ-a

Kristjan Staničić
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
10.11.2020.
u 11:10

Je li direktor Hrvatske turističke zajednice u scenariju da se crvena Rijeka prvi puta zaplavi i eventualni novi gradonačelnik Rijeke, u stranci još nije definirano

Nakon racionalnog promišljanja i razgovora sa svojim stranačkim prijateljima, a nadasve potpore obitelji, odlučio sam se kandidirati za predsjednika Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice u Rijeci, objavio je kasno sinoć na svome Facebook profilu prvi čovjek nacionalne turističke organizacije Kristjan Staničić. U izbornu utrku, kaže, ulazi s vizijom zajedništva. Želi, kako je napisao, okupljati, a ne dijeliti, biti uključiv, a ne isključiv, jer samo takav HDZ može pobijediti na lokalnim izborima i preuzeti odgovornost za Rijeku. Protukandidat mu je široj javnosti manje poznati Josip Ostrogović, koji sada obnaša dužnost predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a u Rijeci.

Direktor Hrvatske turističke zajednice je uvjeren da nakon dugogodišnjeg i životnog i profesionalnog iskustva svojim angažmanom može dati doprinos snažnijem pozicioniranju HDZ-a u Rijeci. Poručuje da u izbornu utrku ulazi s vizijom zajedništva, posebno ponosan na potporu mladih hadezeovaca i uvjeren da HDZ u Rijeci može puno bolje i više. Iza sebe, ističe, ima tim u kojem je samo prvi među jednakima.

- U najboljim sam godinama i dugo u HDZ i mogu doprinijeti stranci, njenoj kvaliteti i vidljivosti u Rijeci. Današnji HDZ, na čelu s Plenkovićem, moderna je proeuropska stranka i opcija, prihvatljiva najširem krugu birača, kako u Hrvatskoj, tako i u Rijeci. Pri tom, HDZ je jako puno napravio za Rijeku. Spomenut ću samo neke od najvažnijih kapitalnih projekata poput gradnja KBC u Rijeci, prometne infrastrukture od vitalnog značaja za razvoj riječke luke i gospodarstva, Sveučilišni kampus itd. - nabraja Staničić, kojem, preuzme li riječki HDZ, u krilo pada krupan zalogaj, crvena Rijeka u kojoj HDZ još nikad nije vladao.

- Proces promjene smo započeli prije četiri godine na lokalnim izborima kad je HDZ osvoji odlična rezultat, odnosno sedam vijećnika koliko i SDP. To je bio nagovještaj, pred nama su ponovo lokalni izbori i vjerujem da će se promjena sada i odigrati. Riječani su već umorni od aktualne SDP-ove politike, a nemojmo zaboraviti da je u Rijeci bila i iznimno mala izlaznost. Vjerujem da su s aktivnijim HDZ-om i novima ljudima, koje namjeravam promovirati, šanse na našoj strani - kaže Staničić.

Je li direktor Hrvatske turističke zajednice, u scenariju da se crvena Rijeka prvi puta zaplavi,  i eventualni novi gradonačelnik Rijeke?  Ta tema još uvijek nije zaključena.  

- Idemo korak po korak, prvo stranački izbori, a onda dalje. O kandidatima za gradonačelnik ne bi spekulirao, to će odlučiti Gradski odbor HDZ-a, ali u utrku ulazim s timom ljudi i ponudit ćemo najboljeg mogućeg kandidata - poručuje aktualni šef HTZ-a Kristjan Staničić.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Nilski konj
Nilski konj
11:30 10.11.2020.

Druže Staničiću mi ti se kunemo da sa puta tvoje partije ne skrenemo. Al će da bude prije izbora trljanja ušiju i zavrtanja ruku u najdemokratskijoj partiji u Hrvata zna se.

KO
Komentar
11:18 10.11.2020.

HTZ-hrvatska traži zvijezdu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije