Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poginula alpinistica iz Zagreba

Šef gospićkog HGSS o tragediji na Velebitu: Nije bilo šanse da se djevojka spasi

HGSS
Foto: HGSS
1/3
22.04.2019.
u 07:40

S obzirom na okolnosti koje su nastale, znači odlamanja velikog komada stijene i ozljedama koje su izazvane velikim otvorenim prijelomom natkoljenice, vrlo brzo je djevojka iskrvarila zbog čega je nakon nekoliko sekundi nastupila smrt, rekao je Brozičević

Alpinistica iz Zagreba smrtno je stradala na Velebitu kada je na nju pala golema odlomljena stijena. Iako je u akciju spašavanja teško ozlijeđene alpinistice vrlo brzo poslano 10 pripadnika HGSS-a, za nju je bilo prekasno. Pomoć je pozvala slovenska alpinistica jer dvije djevojke koje su se penjale nisu bile u dosegu mobitela. Spasioci HGSS-a došli su do njih za sat vremena, no djevojci nije bilo spasa. 

Pročelnik stanice HGSS-a Gospić Josip Brozičević kazao je da "gotovo da nije bilo šanse da se djevojka spasi", pišu Vijesti.hr

"S obzirom na okolnosti koje su nastale, znači odlamanja velikog komada stijene i ozljedama koje su izazvane velikim otvorenim prijelomom natkoljenice, vrlo brzo je djevojka iskrvarila zbog čega je nakon nekoliko sekundi nastupila smrt", rekao je Brozičević. 

Objasnio je da se u jednom trenutku odlomio veliki komad stijene te je s penjačicom pao na policu. "Od siline udarca i prignječenja na polici nastale su te ozljede koje su izazvale velike krvarenje", rekao je Brozičević. 

Rekao je da se radilo o iskusnim penjačicama koje su se penjale uobičajenim smjerom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije