Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Šef austrijskog zavoda za zapošaljavanje: Najbolji su hrvatski mozgovi dobrodošli, ali...

Naslovnica
Foto: VL
26.05.2018.
u 00:01

Mediji također ističu kako Kopf tvrdi da je doseljavanje stranaca krivo za treću najveću stopu nezaposlenosti u Austriji od Drugoga svjetskog rata

Nakon što je u austrijskim, a potom i u hrvatskim medijima brzinom munje prostrujila vijest da Austrija planira na još dvije godine ograničiti Hrvatima pristup njihovu tržištu rada, brojni su komentari uslijedili s pitanjima zašto nas upravo naši austrijski prijatelji ostavljaju u čekaonici.

Odgovor na to pitanje potražili smo kod jednog od dvojice šefova austrijskog saveznog Zavoda za zapošljavanje (AMS) i poznatog austrijskog stručnjaka za tržište rada dr. Johannesa Kopfa, koji nam je potvrdio da je i on za zadržavanje ograničenja za radnike iz Hrvatske do 2020. godine.

Mediji također ističu kako Kopf tvrdi da je doseljavanje stranaca krivo za treću najveću stopu nezaposlenosti u Austriji od Drugoga svjetskog rata.

Je li to razlog što ste i vi za produljenje prijelaznog razdoblja tijekom kojeg državljani Hrvatske nemaju potpuno otvoren pristup austrijskom tržištu rada do 2020. godine?

- Gledajte, to nije laka odluka jer ima mnogo razloga za i protiv zadržavanja ograničenja za radnike iz Hrvatske. Dugo sam razmišljao i pomno analizirao sve moguće razloge i podatke i na kraju je tijesno prevagnuo zaključak da bi ispravno bilo iskoristiti dodatnu mogućnost Austrije i produljiti ograničenje za Hrvate za još dvije godine...

>>Cijeli intervju pročitajte u Obzoru subotnjeg izdanja Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Novi Agrokor preuzima svu imovinu i bit će dužan 1,7 milijardi eura

>>Most na Savi kod Gradiške počinje se graditi ove godine

>>Reportaža iz Velike Kladuše: Izbjeglice za 5.000 eura stižu rutom za krijumčarenje droge i oružja

>>Sjemeništa nisu za gejeve: Je li papa Franjo promijenio stav o homoseksualcima

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 40

HL
HV_LAKI102
00:39 26.05.2018.

Ko ima solidan posao u svojoj zemlji sretan je covjek,i taj prozivi dva zivota.....tuda zemlja tuga pregolema!!

FA
Fašira
08:47 26.05.2018.

Ni mi ne želimo srbe ali kod nas ako to samo kažeš proglase te fašistom a kamoli da zakonski uvedemo zabranu srba rekli bi odmah sve antife europe evo u hrvatsku su se vratili i pavelić i hitler zajedno.

PR
prajdali100
07:54 26.05.2018.

I inače odnosi Hrvatska- Austrija nisu kao što su nekad bili.Tvrdim da Sebastian Kurtz ima puno bolje relacije sa Vučićem nego sa Plenkovićem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije