Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opalili ih po džepu

Sedmorica vozača u Zagrebu dobila masne kazne, napravili hrpu prekršaja

kazna
Davor Puklavec/PIXSELL
02.11.2021.
u 10:41

Za volanom su uhvatili njih sedmoricu koji su napravili niz prekršaja. Sud ih je proglasio krivima

Od četvrtka zagrebačka policija je provodila akciju na prometnicama. Za volanom su uhvatili njih sedmoricu koji su napravili niz prekršaja. Sud ih je proglasio krivima, a jednog od njih kaznio je novčanom kaznom od 20.700 kuna.

U četvrtak, 28. listopada 2021 godine u 17.15 sati u Zagrebu na raskrižju Slavonske avenije i Savske ceste 40-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka te sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom. Naknadnom kontrolom utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,87 g/kg. Vozač je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do prestanka djelovanja opojnih sredstava nakon čega je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna od 11.100 kuna. Također, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Istoga dana oko 18 sati u Zagrebu u Ulici Žitnjak, policijski su službenici zaustavili osobni automobil kutinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Također, odbio je ponuđeno mu testiranje na droge ili lijekove u organizmu zbog čega je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do urednog radnom vremena prekršajnog suda. Sljedećeg dana na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 16.800 kuna.

U četvrtak, 28. listopada 2021. godine oko 23.10 sati u Zagrebu u Ulici Kneza Branimira, prilikom nadzora prometa policijski su službenici zaustavili osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnjak. Dodatnim provjerama utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje odnosno prije položenog vozačkog ispita. Vozač je uhićen, smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, a zatim i sljedeći dan doveden na nadležni prekršajni sud. Nakon što je na sudu proglašen krivim, izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 12.600 kuna kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

U petak, 29. listopada 2021. godine oko 2 sata, policijski službenici su na Trešnjevci na Selskoj cesti zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnjak za kojeg je obavljenom provjerom utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola (2,47 g/kg). Nakon otrježnjenja odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanim kaznom u iznosu od 10.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca.

Istog dana, 29. listopada 2021. godine oko 13 sati, policijski službenici su tijekom redovnog nadzora prometa u Ulici Dubravica zaustavili osobni automobil marke Mercedes splitskih registarskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak. Obavljenim je nadzorom utvrđeno da je osobnim vozilom upravljao dok su mu na snazi bile izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Ujedno, tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas niti je na zahtjev policijskih službenika dao na uvid osobnu iskaznicu. Zbog počinjenih prekršaja na Općinskom prekršaju sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 20.700 kuna.

U subotu, 30. listopada 2021. godine oko 23.50 sati, 36-godišnjak je pod utjecajem alkohola (2,40 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Zagrebačkom cestom. Također, obavljenim nadzorom je utvrđeno da mu je isteklo važenje prometne dozvole.  Zbog počinjenih prekršaja je na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 12.700 kuna.

U ponedjeljak, 1. studenoga 2021. godine oko 1.40 sati, 24-godišnjak je je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Rudeškom cestom te su ga policijski službenici zaustavili tijekom redovnog nadzora prometa. Obavljenom provjerom je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola (1,88 g/kg). Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna.

Ključne riječi

Komentara 23

LU
LudiAlen
10:53 02.11.2021.

Samo deriiii Jedino mi nije jasno 3 mj bez vozačke ovom prvom sa 1,5+ promila. Za to bi min trebalo biti odmah 6 mj bez vozačke.

IC
icakica123
16:06 02.11.2021.

Bravo, policija treba sa ceste maknuti sve te mangup i potencijalno opasne psihopate koji se ne pridržavaju prometnih propisa, a vozačku su dobili klijentelistički.

SP
Split71
16:28 02.11.2021.

izrcena kazna.iđaze li za platit?imate tri tel.poziva i donesite uplatu ili auto ostaje u ulici vi u przun....i to je to!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije