Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
međunarodna policijska akcija

Sedmorica krijumčara droge pod istragom u RH

Grupa se sumnjiči da je razne vrste droge nabavljala i krijumčarila od početka 2018. do siječnja 2020.
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
29.01.2020.
u 19:02

U Sloveniji, odnosno na području Ljubljane, organizirali su više skladišta s depoima u kojima su čuvali drogu. Drogu su krijumčarili i u tajnim skloništima napravljenim u vozilima, a služili su se i kuririma

Marihuana, kokain, heroin, amfetamini... Nema te vrste droge koju, po svemu sudeći, nije bila u stanju nabaviti i prokrijumčariti multinacionalna zločinačka grupa, koja je sada razotkrivena u zajedničkoj akcije hrvatske i slovenske policije te USKOK-a. U Hrvatskoj je osumnjičeno sedam osoba, šest hrvatskih državljana u dobi od 33 do 62 godine te jedan 39-godišnji srbijanski državljanin. Protiv njih sedmorice, a među njima su kako se neslužbeno doznaje D.V., Ž.V. i Z.K., USKOK je pokrenuo istragu te je zatražio da im se odredi jednomjesečni istražni zatvor, o čemu je danas odlučivao sudac istrage Županijskog suda u Rijeci.

Prema onom što je za sada poznato, skupina se organiziranom nabavom i krijumčarenjem droge bavila od početka 2018. do siječnja 2020. Mozak cijele operacije, prema istražiteljima, bio je Slovenac, s kojim su radili osumnjičenici koji su upali u kandže USKOK-a te još najmanje šest slovenskih državljana. Zločinačka organizacija je, tvrde istražitelji, djelovala na području Hrvatske, Slovenije, Austrije i drugih zemlja EU, ali i zemalja Južne Amerike. Tamo su nabavili veće količine kokaina, koji su brodovima transportirali u EU.

U Sloveniji, odnosno na području Ljubljane, organizirali su više skladišta s depoima u kojima su čuvali drogu. Drogu su krijumčarili i u tajnim skloništima napravljenim u vozilima, a služili su se i kuririma. No nisu znali da ih policija dulje vrijeme tajno prati i prisluškuje.

Posljedica toga bila je da je tijekom akcije u Austriji uhićen hrvatski državljanin koji je krijumčario 6,6 kilograma marihuane, dok je u Hrvatskoj uhićeno dvoje Slovenaca koji su krijumčarili kokain i heroin u manjim količinama, a nađeno im je i 4,3 kg amfetamina te 1306 tableta MDMA. Tijekom akcije u Sloveniji su 2018. i 2019. zaplijenjena 23 kilograma amfetamina, 3,6 kg heroina, 1,7 kg kokaina. Nađen je i novac u raznim valutama, najviše u Njemačkoj, gdje je zaplijenjeno 87.350 eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije