Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA BRITANIJA

Sedam zastupnika napustilo Laburiste zbog Corbynova vodstva

Jeremy Corbyn
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
18.02.2019.
u 12:37

Parlamentarci su kritizirali stranački stav o brexitu i načinu na koji se rješava pojava antisemitizma u stranci

Sedam istaknutih članova glavne britanske oporbene laburističke stranke podnijelo je ostavku kako bi prosvjedovalo zbog načina na koji Jeremy Corbyn vodi stranku. Parlamentarci su kritizirali stranački stav o brexitu i načinu na koji se rješava pojava antisemitizma u stranci. Stoga će nadalje svoje dužnosti obavljati kao nezavisni zastupnici parlamenta, poručila je Luciana Berger na konferenciji za medije u Londonu.

Ovaj potez dolazi samo par dana nakon što je policija započela istragu o optužbama za antisemitizam u laburističkoj stranci. Optužbe za antisemitizam već su nekoliko godina prisutne u toj stranci, uključujući i one protiv Corbyna. Ostavka parlamentarca Chuka Umunne, kojeg se smatra zvijezdom u usponu mogla bi teško naštetiti stranci. Umunna predvodi skupinu koja se zalaže za raspisivanje drugog referenduma o brexitu.

>>Protivnici Brexita slave odluku Parlamenta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije