Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS U 4. RAZREDU

Sedam učenika iz istog razreda u Zaboku zaraženo. Zatraženo sekvenciranje na mutirajuće sojeve

Obnovljena i drograđena škola u Velikom Trojstvu nedaleko Bjelovara
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
04.03.2021.
u 12:25

Da, čini mi se da još nismo imali slučaj da u jednome razredu oboli toliko učenika, kazao je voditelj Higijensko-epidemiološkog odjela zagorskog Zavoda za javno zdravstvo

Učiteljica i sedmero učenika od njih 24 iz 4. razreda Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku pozitivno je na koronavirus.

To su potvrdili ravnatelj škole u Zaboku Tomislav Polanović i dr. Ivan Lipovac, voditelj Higijensko-epidemiološkog odjela zagorskog Zavoda za javno zdravstvo za 24sata.

– Da, čini mi se da još nismo imali slučaj da u jednome razredu oboli toliko učenika. Potvrđena je korona kod učiteljice i sedmero učenika. Prvo je bilo pozitivno njih šestero, sada je pozitivan nalaz došao za još jednoga – rekao je dr. Lipovac.

– Zatražili smo sekvenciranje na mutirajuće sojeve i čekamo rezultate. Može biti bilo koji soj, no kako je sada ovaj britanski najčešći, moguće da je ovdje riječ o njemu – pojasnio je dr. Lipovac.

Podsjetimo, Sindikat hrvatskih učitelja oglasio se nakon što je primijećeno da tijekom web prijave na službenoj stranici na kojoj se zainteresirani građani mogu prijaviti za cijepljenje nije moguće prioritetno prijaviti zaposlenike u ustanovama za odgoj i obrazovanje.

Na službenoj web stranici određen je privremeni redoslijed prioriteta, no ističu da se prijava vrši isključivo prema kriteriju godine rođenja te za osobe s kroničnim bolestima. Traže što žurniju mogućnost cijepljenja za sve zaposlenike. Iako se nalaze na popisu prioritetnih skupina, učitelji i ostali zaposlenici u školama ne mogu se prijaviti pa ih muči kako će obiteljski liječnici moći utvrditi redoslijed za kategorije koje se nalaze u prioritetnoj skupini broj 7. Osim njih, u prioritetnoj skupini 7 nalaze se i policajci i hitne službe, prijevoznici, radnici u esencijalnim i važnim industrijama, pružatelji skrbi za djecu, radnici u zatvorima, u centrima za imigrante, beskućnike i drugi.

Video: Što sve znamo o britanskom novom soju koronavirusa koji je zabilježen i u Hrvatskoj


 
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
13:03 04.03.2021.

stvar je vrlo jednostavna,, samo ju ne mogu razumijeti stozer i antivakseri..virus nije "nestao" virus je prisutan i ovo je najgore vrijeme da se zarazite..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije