Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talent

Sedam godina sviranja dovoljno da svira rame uz rame s najboljima

'20.11.2012., Desinic - Dvadesetcetverogodisnji Aleksandar Antonic jedan je od najboljih mladih gitarista u Hrvatskoj. Svira gitaru od srednje skole, a prije mjesec dana stigla mu je gitara iz Poljske
'Matija Topolovec/PIXSELL'
29.11.2012.
u 11:25

Na natjecanju MasterGuitar Aleksandar je ušao u finale, te je naposlijetku bio drugi

Činjenica je da ljubav ne poznaje granice, pa je očito upravo ljubav, ali ona prema jednom instrumentu i glazbi, bila presudna što je za svega nešto više od sedam godina Aleksandar Antonić (24) iz Desinića postao jedan od najboljih instrumentalnih rock gitarista u zemlji. - Presudan je bio jedan koncert Joea Satrianija, koji smo u srednjoj školi prijatelj i ja gledali na televiziji. Odmah sam se zaljubio u gitaru i poželio je svirati - kaže Aleksandar.

 Roditelji najviše “patili”

 Kaže kako je prvu električnu gitaru kupio u Zagrebu za 600 kuna, pa za godinu dana akustičnu gitaru, na kojoj je učio akorde i glazbenu teoriju. - Sve je to bilo samoinicijativno, nitko mi nije baš ništa pokazivao, a najviše su u tom periodu dakako patili roditelji, koje sam “ubijao u pojam” sviranjem - prisjeća se Aleksandar početaka. Kako se kaže, svaki je početak težak, međutim, Aleksandar nije odustao, dapače. Počeo je svirati sve intenzivnije, nekad je na gitari odrađivao i cijelu smjenu od osam sati, a pritom je cijelo vrijeme, kako kaže, imao podršku djevojke,suradnika i prijatelja. - Kako sam postajao bolji, tako me sve više privlačila instrumentalna glazba - rock, jazz, fusion i funk. Ipak, odlučio sam se okušati i u bendovima, pa iako je instrumentalna glazba moja ljubav, i danas surađujem sa tri benda, kaže medicinski tehničar, koji uz posao u jednoj poliklinici i danas svira po pet sati dnevno. Njegov se trud isplatio. Naime, krajem listopada prijavio se sa svojom autorskom skladbom na GuitarMaster, gitarsko natjecanje na koje se prijavljuju neki od najboljih gitarista u zemlji.

 Radi na prvom albumu

 - Na temelju videozapisa koji sam poslao, ušao sam u finale, gdje sam svirao sa još petoricom ponajboljih gitarista. Nažalost pobijediti je mogao samo jedan, a ja sam osvojio drugo mjesto - kaže Aleksandar koji trenutno radi na svom prvom albumu, iako je svjestan da vjerojatno nikada u Hrvatskoj neće moći živjeti od sviranja, barem ne onog kakvo on voli. - Zadovoljilo bi me da budem član benda koji svira funk - rock, a što se tiče samostalnog sviranja, nadam se da će što više ljudi čuti moj album i naravno, da će im se svidjeti - zaključio je Aleksandar.

Gitara rađena za njega

Inače, kako je njegovo sviranje postajalo sve bolje i bolje, Aleksandar je odlučio kupiti i “nešto bolji” instrument. Radi se o gitari poljske firme “Mayones”, koja je ručno rađena prema Aleksandrovoj narudžbi i željama. - Želio sam da gitara ima tanji vrat i da bude zaobljeniji. I magneti na njoj su posebni, kao i tremolo - otkriva Aleksandar, dodajući da je od trenutka kad ju je naručio, pa dok je na njoj prvi puta zasvirao prošlo dva mjeseca. - Takvu gitaru ima samo još jedan čovjek u Hrvatskoj, kod kojeg sam je imao priliku isprobati i odmah sam se zaljubio. Ovu svoju sada sviram već godinu dana i zadovoljan sam, iako je bila “malo skuplja” - objasnio je Aleksandar, rekavši da će i sljedeća gitara biti od istog proizvođača.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije