Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVIJAČI POZIVALI NA NASILJE

SDSS: Sramno je i skandalozno što se takav incident događa u pratnji policije

Marko Lukunic/PIXSELL
02.05.2021.
u 15:11

Dodaju i kako širenje poruka mržnje i poticanje na nasilje spada u kategoriju kaznenog djela kao i da se i na tome primjeru vidi da zakoni postoje samo na papiru i da se primjenjuju selektivno

Povodom današnjeg incidenta u Borovu Selu, kada su pripadnici navijačke skupina Torcida nakon polaganja vijenca podno spomen obilježja uzvikivali 'Ubij Srbina' i slično, oglasili su se i iz SDSS-a, Zajedničkog vijeća općina (ZVO) te Vijeća srpske nacionalne manjine Vukovarsko – srijemske županije.  

- Osuđujemo skandalozno i sramno ponašanje pojedinaca i organizatora koji su svojim uzvicima pozivali na ubojstva i širenje mržnje prema srpskoj zajednici. Još sramnije i skandaloznije je što se taj gnusni čin događa u pratnji policije, navodi se u priopćenju.

Dodaju i kako širenje poruka mržnje i poticanje na nasilje spada u kategoriju kaznenog djela kao i da se i na tome primjeru vidi da zakoni postoje samo na papiru i da se primjenjuju selektivno.

- Organi reda i mira treba da štite građane i zakon, a njihovo nečinjenje i šutnja znači odobravanje ovakvih postupaka. Mi u SDSS, ZVO i VSNM VSŽ  zalažemo se  za normalizaciju odnosa većinskog naroda i srpske zajednice u RH već vise od 20 godina, od mirne reintegracije do danas. Trudimo se da ne činimo ništa sto će utjecati na pogoršanje odnosa i što će nas vratiti korak unazad. Isto očekujemo ne samo od političkih aktera nego i od svih relevantnih faktora u društvu, ističe se u priopćenju

Ključne riječi

Komentara 10

ME
medvedgrad
16:36 02.05.2021.

Ove divljake okupljen oko SDSS treba marginalizirati u civiliziranom drusrvu jer nemaju niti minimum empatije za teške zločine nad pripadnicima drugih naroda koje su učinili njihovi sunarodnjaci u agresiji na Hrvatsku

DB
db123
18:54 02.05.2021.

sta vi mislite. da su hrvati to zlo cinili u srbiji da bi sutjeli davno bi od prvali, nesmi se ni reci nist istinito jer pupi stalno vrta i huska. puno zahtjevaju u tudoj zemlji, misli da je to go..oslavija,ja, nemoze se pomiriti sa cinjenicom,jedino rjesenje izseliti se.

FM
fmica
18:11 02.05.2021.

sad je svima jasno da je mirna reitegracija največa greška u novijoj hrvatskoj povijesti,trebalo je to vojskom počistiti i riješili bi se srpskog zla....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije