Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlučili

SDSS ostaje u koaliciji i misli da bi smeće trebalo ići u Sisak ili Kutinu

\'28.10.2010., Sisak - Odlagaliste otpada Goricica. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL\'
\'Nikola Čutuk/PIXSELL\'
28.10.2010.
u 16:50

Za manjinska prava možemo se bolje izboriti u vlasti, no test za koaliciju bit će odabir konačne lokacije za Županijski centar za otpad, kaže Milan Krstinić

Županijski SDSS ostaje u vladajućoj koaliciji u županiji, no i dalje se ne slaže s predloženih šest lokacija za Županijski centar za gospodarenje otpadom.

Tamo pretežno žive Srbi

Osim što smatraju da su te potencijalne lokacije, osim Kurjakane kod Novske, sve odreda na području koje pretežno nastanjuju Srbi, misle i da one nisu ekonomski isplative.

– Nije svejedno plaćati dva ili tri puta skuplji odvoz otpada, a to bi pogodilo većinu stanovnika županije ako bi ostale ove predložene lokacije za Centar smještene na rubovima županije. Takva odluka ekonomski ne dira samo srpsku manjinu, nego sve građane – rekao je jučer dožupan Milan Oblaković (SDSS). Naime, procjena je da bi se, primjerice, Siščanima trošak mjesečnih računa za odvoz smeća udvostručio u slučaju da Centar bude u Blatuši kod Gvozda. A i ostalih pet lokacija koje se od prije mjesec dana nalaze u usvojenom Prostornom planu županije (Kurjakana, Ćore, Banski Grabovac, Četvrtkovac i Rađenovci) nalaze se na rubovima županije, što bi poskupjelo odvoz otpada iz većine mjesta, a pogotovo iz Kutine i Siska, gdje se najviše smeća i proizvede.

Goričica najspremnija

– Mi i dalje smatramo da bi geografska sredina županije bila idealna za planirani Centar, a to su Kutina i Sisak. Tu se proizvede najviše otpada, a jedino sisačka Goričica ima svu potrebnu dokumentaciju, te bi s najmanjim ulaganjem mogla prerasti u Županijski centar za gospodarenje otpadom – rekao je vijećnik SDSS-a u Skupštini županije Milan Krstinić. On se osvrnuo i na kritike predsjednika stranke Vojislava Stanimirovića o tome da treba vidjeti kakvu uopće korist ima SDSS od trenutačne koalicije na razini županije.

– Čuli smo se s predsjednikom Stanimirovićem i on je odlučio odluku o koaliranju prepustiti nama, a mi smatramo da je korisnije za naše birače da se za manjinska prava i dalje borimo u vlasti, a ne u opoziciji, rekao je Krstinić. On je dodao da je odluka o određivanju šest potencijalnih lokacija bila prvo neslaganje s njihovim koalicijskim partnerima u godinu i pol dana, no da će pravi test za koaliciju biti odabir konačne lokacije za Županijski centar.

Ključne riječi

Komentara 4

DH
dalibor.hren
21:30 28.10.2010.

Ja mislim da bi svo smeće trebalo baciti preko Dunava.

DU
Deleted user
20:59 28.10.2010.

Mi smatramo da je korisnije za naše birače da se za manjinska prava i dalje borimo u vlasti, a ne u opoziciji, rekao je Krstinić Odvezite se u BUZETU kod Gline tamo zive vaši birači, kamioni sa 50 tona tonaa tereta na cesti koja može podnijeti 10 do 15 tona slomili propust na cesti rupa metar obilježeno špagom i jednim stupčićem za rub ceste, za koji dan slomiće i ostale dvije cijevi pa će promet biti jedino moguć helikopterom. Pokažite da vam je interes štititi birače a ne puniti džepove dobrim plaćama pa nek ide dok ide, jadno.

KA
Kajgod
22:19 28.10.2010.

Da, pak neka voze to smeće biračima u Vojvodinu i Srbiju... :-D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije