Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor
Povratak na članak

SDP želi da članstvo u HGK bude na dobrovoljnoj bazi

Ako smo mislili dati šansu posljednje dvije godine od uhićenja Vidoševića da se sami restrukturiraju, oni u tome nisu uspjeli, nisu povećali niti vlastite prihode niti su smanjili značajno opterećenje gospodarstva, kaže Gordan Maras

Komentari 35

Avatar dpejakovic
dpejakovic
13:04 05.05.2016.

Ove izmjene nije predlagao dok je bio ministar, nastavlja Maras, jer nije imao potporu koalicijskih partnera. A sad ima???

VL
WI
willer
12:55 05.05.2016.

A volontirao bi? Brat bivseg premijera? Kako dirljivo je gledati naknadnu pamdt

VL
VO
vox77
13:03 05.05.2016.

Ako će 42 kune ikog od poduzetnika rasteretiti onda je bolje da se poduzetništvo niti ne bave. Neka se bolje učlani u SDP ko Maras.

VL
MO
mobileman
13:09 05.05.2016.

Ne razumijem Marasovu logiku. Sadašnje stanje je da se plaća 42 kune a sve što tražiš dobiješ besplatno. A Patuljak predlaže da se ne plaća 42 kune nego da se naplaćuju usluge?? Pa samo vrijednost jedne usluge sajma, vaučera, edukacije,, savjetovanja ili lobiranja ekvivalent je vrijednosti članarine 10 godina. Kako bi to dodatno naplačivanje usluga rasteretilo gospodarstvo samo patuljak iz silikonske doline zna!!

VL
ST
stefj
14:07 05.05.2016.

Obavezno ukinuti članstvo, sve udruge i slične organizacije moraju same skupljati novac, nikako ne smiju imati državu i zakone kao servis... Zanimljivo je kako SDP nikada nije govorio protiv ZAMP-a, a to je jedan najgorih parafiskalnih nameta koji se naplaćuje po više puta za istu stvar. Da nam drug precednik to nije radio, davno bi to palo na ustavnom sudu... A najgore kod ZAMP-a je da je potpuno uništio glazbenu scenu...

VL
Avatar maxist
maxist
15:10 05.05.2016.

Prisilno članstvo u bilo koju,stranku,udrugu,agenciju ili ma koju asocijaciju je protivno zdravom razumu i ustavu (poglavlje o slobodama). Koji su to viši ciljevi ili ugroza zemlje da se nešto tako apsurdno "propisuje" ? Znači li to da (tom navodnom logikom?) može netko jednog dana utvrditi potrebu-obavezu da su svi muškarci u gay udruzi,ili članovi Partije ????

VL
TE
tess1810
13:31 05.05.2016.

Ma jel, opet kukuriček kukuriče....sad smo naknadno opet pametni...naravno da mogu i moraju bolje, ali svašta se napravilo....nisam sigurna da li bi sve te usluge hgk koje su sad džabe bile dostupne svima ako se ukine obvezno članstvo...ispast će da će imati koristi samo oni veliki koji mogu platit...a šat onda s malima

VL
SS
sokac sa drave
13:33 05.05.2016.

Vidosevic se je namirio i sada je Pasalic na redu.Zacudo jedan kamenjarac se nakrao i na to mjesto dolazi isto kamenjarac.Brat od ovoga lopova nam je u Slavoniji posjekao sve hrastove sume i kada se narod bunio on im je odgovorio da se ne sekiraju i da ce nam narasti nove sume.

VL
TI
tinci7
13:36 05.05.2016.

Maras vječno dere po istoj temi....sta nisi nista napravio dok si moga.... uhvati se ozbiljnijeg posla a ne k*njaj po neracionalnom

VL
AL
alphazulu99
16:46 05.05.2016.

Nije mi zao platiti PDV ili porez na dobit jer znam da dio tog novca ide za skolstvo, obranu policiju i sl. Zao mi je uplata clanarine HGK jer znam da je to bacen novac. Od te organizacije nema nitko koristi osim onih koji su tamo uhljebljeni. Da bezobrazluk bude veci, doveli su Ivica Pasalica velikog strucnjaka za drvnu industriju i glasovali za njega. U ime koga glasuju? Tko ih je ovlastio, koja su prava clanova koji placaju clanarinu. Ako si clan lovackog drustva, tada imas neka prava i obveze, ako si clan HGK (prisilno) imas samo pravo placati clanarinu.

VL
DU
Deleted user
12:36 05.05.2016.

Slažem se da članstvo treba biti na dobrovoljnoj bazi ali se pitam što je radio Maras nekoliko godina osim što je to isto i on obećavao.

VL
Avatar Titanov sin
Titanov sin
13:45 05.05.2016.

Kad strucnjak tako kaze uz suglasnost partije tako mora biti. Ipak su oni nasu privredu digli na najvisu razinu. Malo ironije, alternativa bi bila da covjek place ali komunjari to nisu vrijedni.

VL
GO
goran2hr
14:48 05.05.2016.

Nisam za lijevu opciju, ali za ovaj njihov prijedlog (ne ulazeći u motive) jesam. Zatim, digla se galama oko poskupljenja dopunskog zdravstvenog od 18,00 kuna, ali bacati mjesečno 42,00 kune (donedavno i dvostruko više) doslovno za ništa - to je OK?! Pa to sve puta mjeseci i godine. Oni (ekipa iz komore) tvrde da su poduzetnicima korisni, da ih poduzetnici žele, skoro pa vole. I ovo bi za njih bio najbolji dokaz, jer "sigurno" bi poduzetnici njima rado dobrovoljno plaćali i dalje, a oni bi se onda proslavili! Ili možda ipak ne? Možda i sami znaju koliko ih poduzetnici "trebaju", pa shodno tome i instinktu uhljeba, inzistiraju na obaveznom članstvu. Osobno, od njih nisam imao nikada nikakve koristi, zateznu kamatu naplaćuju za svaki dan kašnjenja, ne podržavam njihove stavove (npr. eurofiliju), a niti kako troše prikupljena sredstva (npr. između ostalog financiranje udruge FARE iz Rijeke). I na kraju ne radi se o ukidanju HGK, nego samo, da bi članovi bili oni koji to žele. A kako sami tvrde da su korisni svojim članovima, ako vjeruju sami sebi, nemaju razloga za brigu. Članstvo će i dalje ostati u HGK, veselo plaćati članarinu, a idila ide dalje.

VL
PE
Petr@
13:58 05.05.2016.

Maras nebitan si i smaraš.. micek, prošla je baka s kolačima pored tebe, pusti sad ljude neka rade

VL
DI
dinamic
16:25 05.05.2016.

ko o cemu, Maras o Komori! Jednoj od preko 40 komora sa obveznim clanstvom u Hrvatskoj! Nije on jedini, vecina lupeta a da ne zna koliko Komora kosta pojedinu tvrtku niti je ikad od nje sta trazio!

VL
Avatar dpejakovic
dpejakovic
13:02 05.05.2016.

Treba je ukinuti a u veleposlanstvima bi moralo biti više ekonomista koji bi glumili HGK

VL
MM
mmkovac82
14:05 05.05.2016.

ovom Marasu nikad dosta samopromocije, posljednji trzaji neizrealiziranog kvazi političara

VL
MA
marko956
13:48 05.05.2016.

Mislim da je to ipak pretvrd orah za Marasa. Tim se trebaju baviti veliki dečki pa možda nekaj bude .... on se samo blamira.

VL
FA
fakin2012
12:50 05.05.2016.

obrtnici se doprinosa HGKa ne mogu riješiti ni kad bankrotiraju, a ovrhe šalju i na stan, kuću isl.. A nasuprot tome, još nisam čuo za poduzetnika koji je imao koristi od HGK, da je dobio ikad ikakav odgovor od HGK za svoje pitanje.

VL
AU
aunick
13:39 05.05.2016.

Nije predlagao dok je bio vlast zato sto nije imao potporu opozicije a sad to cini kad nije vlast i kad jos uvijek nema potporu. Da li ovaj tikvan misli da su svi Hrvati nepismene spodobe. Ovoga bi trebalo dobroo izdegenjeciti kako se to u mom Tuzlanskom kraju kaze.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.